The Smashing Pumpkinsin ex-rumpali puhuu eroamisestaan.

Alternative rockia tekevä yhdysvaltalaisyhtye The Smashing Pumpkins (www.smashingpumpkins.com) menetti hiljattain pitkäaikaisen rumpalitaiturinsa Jimmy Chamberlinin miehen päätettyä erota bändin kokoonpanosta lopullisesti. Nyt Chamberlin on avautunut ensimmäistä kertaa tapahtuneen johdosta julkaisemalla omassa blogissaan englanninkielisen kirjoituksen eroamiseensa johtaneista taustoista ja motiiveista. Rumpalin pallilta lopullisesti noussut Chamberlin luonnehtii eroamistaan The Smashing Pumpkinsista lähinnä positiiviseksi askeleeksi eteenpäin. Hän ei enää jaksa antaa kaikkea elinvoimaansa ja energiaansa sellaiseen toimintaan, johon hän ei koko sydämestään halua olla osallisena.

The Smashing Pumpkinsin ex-rumpali kertoo julkaisemassaan kirjoituksessa, ettei hänen eroamisensa yhtyeestä johtunut erimielisyyksien takia. Hän ei halua tuhrata energiaansa sellaiseen bänditoimintaan, jonka kanssa hän ei halua täydestä sydämestään kuulua. Mies on nyt päättänyt ottaa lopputilin bändistä. Musiikin hän toteaa olevan koko elämä ja että musiikkia hän pitää pyhänä. Musiikin tulee, Chamberlinin sanojen mukaan, tehdä suurimmalla mahdollisella antaumuksella. Chamberlin painottaa, ettei hänen eroamisensa takana ollut minkäänlaisia henkilökohtaisia konflikteja muiden jäsenten kanssa. Huonoa verta tai kehnoja kemioita muiden jäsenten kanssa ei ollut. The Smashing Pumpkinsin jälkeen Jimmy Chamberlin tullee omistautumaan jatkossa vain omaan bändiprojektiinsa, joka on nimeltään Jimmy Chamberlin Complex.

Jimmy Chamberlin ehti soittaa Chicagossa vuonna 1988 perustetun The Smashing Pumpkinsin kaikilla albumeilla, paitsi vuonna 1998 ilmestyneellä “Adore”-nimisellä tekeleellä. Hän on ollut yhtyeessä ainoa vakituinen jäsen, joka kutsuttiin takaisin remmiin keulahahmo Billy Corganin toimesta, kun Corgan herätti yhtyeen henkiin vuonna 2007. Bändihän oli laskettu naftaliiniin vuonna 2001, kuusi vuotta aikaisemmin. Billy Corgan tulee tämänhetkisten suunnitelmien toteutuessa jatkamaan normaaliin tapaan The Smashing Pumpkinsin parissa työskentelemistä. Hän haaveilee uuden musiikin tekemisestä ja uuden levyn nauhoittamisesta kevään varrella. Uusia albumeja The Smashing Pumpkins ei tulle julkaisemaan enää koskaan, sillä Corgan oli aikaisemmin viime vuonna kertonut lehdistölle, ettei yhtye tule tekemään pitkäsoittoja “Zeitgeist”-albumin seuraajiksi. Comeback-albumi “Zeitgeist” sai yleisöltä odotettua kehnomman vastaanoton.

Kitaristi-laulaja Billy Corgan aikoo viedä bändinsä kiertueelle lähitulevaisuudessa. Edellisen kerran yhtye oli tien päällä viime syksynä, jolloin soitinyhtyeen keulahahmo oli avoimessa konfliktissa yleisön jäsenten kanssa. Yleisön ja Corganin välille kehkeytynyt riita johtui siitä, ettei yhtye ollut soittanut kylliksi tunnettuja biisejä live-esiintymisissä.

The Smashing Pumpkins on:

  • Billy Corgan (kitara ja laulu)
  • Jeff Schroeder (kitara)
  • Ginger Reyes (basso)
  • Jimmy Chamberlin (rummut)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot