Tyyne Raunio — Suomirockin seuraava lupaus.

Harmaasävyinen kolmesta miehestä, jotka vitivalkoista taustaa vasten ylivalottuneessa kuvassa. Kuvan yläosassa miesten päiden päällä punaisella värillä Tyyne Raunio ja sen alla mustalla värillä Ääriviivat-sana. Teksti on versaalilla ja pelkistetyllä fonti Kuvassa singlen kansikuva

Särmikäs suomirock-yhtye Tyyne Raunio perustettiin 2006 Helsingissä ja keväällä 2008 Dynasty Recordings sainasi yhtyeen rivistöönsä. Yhtyeen laulaja Lauri Tanskanen ja rumpali Jussi Nikula tuntevat toisensa vuosien takaa Savonlinnan koulunpihoilta. Tyyne Raunio ei ole heidän ensimmäinen yhteinen bändinsä, mutta varmasti se kovin. Tommi Kotkamaan liityttyä bändiin ja käännettyä bassovahvistimen namikat kaakkoon, Tyyne Raunion kokoonpano oli valmis.

Yhtyeen tiukan ytimen muodostavat Nikulan sävellykset ja Tanskasen sanoitukset. Jos sävellys ja sanat ovat kuin vastarakastuneen parin suudelma, on Kotka bassoineen kuin se automankasta kuuluva biisi, joka saa parin menettämään malttinsa ja rakastelemaan isältä lainatun auton vastavuoratulla takapenkillä. Ilman ehkäisyä., kuvailee yhtye itseään.

Tyyne Raunio on täynnä kontrasteja ja vastakkainasetteluja. Kaunis balladi valuu verenä kaakelia pitkin viemäriiin, oman minuuden rajat löytyvät vain pakkopaidassa. Nyt, vuoden 2010 alussa, on hartaudella hauduteltu debyytti valmis. Vahvat tekstit, hienot kertosäkeet ja huolella tehty sävellystyö lupaavat bändille pitkää uraa. Ensimmäinen single “Ääriviivat” on juuri jaettu radioille. Kuuntele kappale yhtyeen omilta MySpace-sivuilta.

Tyyne Raunio on:

  • Lauri Tanskanen
  • Tommi Kotkamaa
  • Jussi Nikula

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot