Veikko Lavin tuplakokoelma "Varis ja valtion varatyömies" ilmestyy keskiviikkona.

 • Julkaistu 10.03.2009
 • Tagit:
 • Luettu 1135 kertaa

Valokuva vanhasta harmaahapsuisesta miehestä, jolla vitivalkoinen tukka ja silmät sirrissä. Kuvan tausta tummansininen, jossa kussakin laidassa pientä pränttiä vaalealla värillä. Vasemmassa yläkulmassa lukee Veikko Lavi. Julkaistaan 11.3.2009

Veikko Lavi (1912–1996) on yksi suomalaisen populaarimusiikin historian arvostetuimmista lauluntekijöistä. Lavi on kerännyt laajalti kunnioitusta paitsi yleisöltä niin myös eri genrejen musiikintekijöiltä. Viime vuonna reggaemuusikko Jukka Poika osoitti kunnioitusta lauluntekijämestaria kohtaan julkaisemalla albumillisen Lavin kappaleita. Vastaavia teemalevyjä Lavin tuotannosta on ilmestynyt useita muitakin, mm. Heikki Kinnuselta 1980-luvulla. Juice Leskisen kynästä puolestaan syntyi 80-luvulla näytelmä Lavista.

Veikko Lavi levytti urallaan vajaa 250 eri kappaletta. Pääpaino levytyksissä oli Lavin omilla kappaleilla, joista suosituimmista hän levytti useammankin eri version.

Rocket Records julkaisee 11. maaliskuuta Veikko Lavin tuplakokoelman “Varis ja valtion varatyömies”. Kokoelma sisältää yhteensä 30 Lavin levytystä, joista noin kolmannes julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa CD:llä. Mukana ovat nimikappaleen ohella mm. “Laulajan testamentti”, “Sukuvika — suksi ei luista”, “Väärä Vitonen”, “Limperin Hilma” ja “Nälkälinna”. Lisäksi kokoelmalla kuullaan Lavin versioina mm. vanhoja Dallapé-kappaleita, joita artisti on osin sanoittanut uusiksi. Näistä
“Tanssi Anjuska” on tullut Lavin versiona tutuksi myös Aki Kaurismäen elokuvasta Pidä huivistasi kiinni, Tatjana (1993). Levyllä kuultavien kappaleiden sovituksista vastaavat Jarmo Jylhä ja Olli Oivanen — eli samat miehet, jotka ovat toimineet taustapiruina mm. Jaakko Tepon menestyslevyillä.

Levyllä musisoivista soittajavirtuooseista nimeltä mainittakoon Reijo Lehtovirta, Antti Sarpila, Juhani Aaltonen sekä Jorma Ylönen.

Julkaisu sisältää 16-sivuisen kansivihkosen, jossa käydään läpi Lavin musiikkiuraa sekä esitellään kokoelmalla kuultavat kappaleet. “Varis ja valtion varatyömies” on kattavin tähän mennessä julkaistu Veikko Lavin yksittäinen kokoelmajulkaisu!

“Varis ja valtion varatyömies” -CD #1:n kappaleet:

 1. Sukuvika — suksi ei luista
 2. Ukkomiesten puolesta
 3. Katkerat muistot
 4. Ruusuja lurjukselta
 5. Pienen pieni kirje
 6. Kotipihan kivellä
 7. Limperin Hilma
 8. Ankkalammen valssi
 9. Väärä vitonen
 10. Leivän ylistys
 11. Muistoja kotimaasta
 12. Tanssi Anjuska
 13. Alla venäläisen kuun
 14. Syysunelmia

“Varis ja valtion varatyömies” -CD #2:n kappaleet:

 1. Nälkälinna
 2. Keltaiset banaanit
 3. Miksi poistuit luotani
 4. Pieni kaupunkini
 5. Kesäilta Saimaalla
 6. Lentävä hollantilainen
 7. Yön varjot
 8. Kaipuuni kaitainen polku
 9. Aropaimen
 10. Julma ikäluokka
 11. Sorsa ja ukko
 12. Varis ja valtion varatyömies
 13. Inhoittavat naapurit
 14. Laulajan testamentti
 15. Mäkikotka
 16. Latujen kuningatar

Lisätietoja tästä julkaisusta löytyy levy-yhtiö Rocket Recordsin Veikko Lavi -esittelysivulta.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot