World of Warcraftin pelaaja kutsuu Depeche Moden jäsenen todistamaan.

Syntikkapoppibändi Depeche Moden keulahahmo ja biisintekijän virkaa toimittava Martin Gore on manattu ilmestymään oikeudenistuntoon todistajaksi, sillä World of Warcraft -peliä pelaava Erik Estavillo uskoo Martin Goren olevan kirjoittamiensa lyriikkojen perusteella itsekin yhtä surullinen, yksinäinen ja elämästä vieraantunut, kuten Erik Estavillo. Estavillo haastoi verkkoroolipeli World of Warcraftin kehittäneen pelitalo Activision Blizzardin oikeuteen 1 000 000 Yhdysvaltain dollarin edestä. WoW nimittäin Estavillon mukaan imee pelaajansa pelimaailman syövereihin niin kovalla voimalla, että pelaajalle syntyy mielenterveydellisiä ongelmia, surua ja ahdistusta.

Tämä World of Warcraftin kehittäneen pelitalon oikeuteen haastava Erik Estavillo on aikaisemminkin yrittänyt lypsää löysää rahaa pelimaailmasta. Sama mies nimittäin haastoi aikaisemmin huonolla menestyksellä Sonyn oikeuteen sen jälkeen kun Estavillo oli potkittu pihalle Playstation Network -yhteisöstä jonkin tarkemmin määrittelemättömän syyn vuoksi. Sonyn Playstation Networkin ylläpitäjät päättivät asettaa Estavillon pannaan jonkin välikohtauksen tapahduttua miehen pelattua Resistance: Fall of Man -nimistä peliä. Kalifornialainen pelikuluttaja haastoi tuolloin Sonyn oikeuteen sananvapauden rajoittamisen vuoksi, mutta syyskuussa oikeus katsoi, ettei haasteella ollut perusteita ja päätti puhaltaa pelin poikki. Lisäksi pelikuluttaja on aikaisemmin marraskuussa haastanut oikeuteen myös Microsoftin ja Nintendon, sillä hänen mielestään rikki mennyt pelikonsoli Xbox 360 aiheutti Estavillolle huomattavaa stressiä. Lisäksi Wii-konsolin tekemä automaattinen päivitys esti hänet saavuttamasta onnellisuutta sen takia, ettei hän päässyt kirjautumaan Homebrew Channelin sisälle.

World of Warcraftin haasteesa Estavillo selittää, että pelin kuukausimaksu on liian korkea. Kuukausimaksu on pelurin mukaan korkeampi kuin millään muulla MMORPG-pelillä. Lisäksi kuukausimaksu on kivulias etenkin sen takia kun pelihahmon on pelimaailmassa jaksettava matkustaa pitkiä matkoja hitaalla vauhdilla, sillä nopeampia matkustusvaihtoehtoja tarjoavat toiminnot ovat vain edistyneempien pelaajien ulottuvilla. Esimerkiksi teleportaation mahdollistavat kivet ja mountit ovat tarjolla vain edistyneille pelaajille, tai sitten laajennuspaketin hankkineille sellaisille.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot