AC/DC studioon 8 vuoden tauon jälkeen!

  • Julkaistu 06.03.2008
  • Tagit:
  • Luettu 1784 kertaa

Australialainen hard rock -legenda AC/DC (www.acdcrocks.com) on varmistamattomien huhujen mukaan siirtynyt Kanadan Vancouveriin 1. maaliskuuta äänittämään kauan odotettua uutta albumiaan. Bändin tuorein albumi tähän päivään mennessä on vuoden 2000 päivinä ilmestynyt “Stiff Upper Lip”, joka myöskin ääniteltiin vancouverilaisen The Warehouse Studion tiloissa tuottaja George Youngin kanssa. Kiekon miksasi Metallicalle, Aerosmithille ja Van Halenille töitä tehnyt Mike Fraser. Nyt bändi aikoo ilmeisesti luoda jälleen uuden kiekon — kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Vancouverissa äänitettävä albumi on ensimmäinen AC/DC-opus lähes vuosikymmeneen, joten kiekon äänitystöistä kertovat puheet ovat saaneet hard rockin ystävät ympäri maailmaa ilahtuneiksi. Vielä itse bändin suunnalta ei ole kuitenkaan varmistettu Kanadaan siirtymistä ja albumin nauhoitustöiden alkamista. Huhujen mukaan yhtye on kuitenkin jo muutaman päivän ajan ollut The Warehouse Studioilla Vancouverin Gastown-nimisessä kaupungissa.

AC/DC äänitti edellisen albuminsa lisäksi Vancouverissa myös vuonna 1990 äänittämään Bruce Fairbairnin kanssa albumiaan “The Razor’s Edge”, jota nauhoitettiin Little Mountain Soundin syövereissä. Lisäksi live-albumi, johon purkitettiin musiikkimateriaalia aikaväliltä 1990-1991 nauhoitettiin Kanadassa edellä mainitun studion tiloissa.

Bändi on myynyt kiekkojaan maailmanlaajuisesti yli 150 miljoonaa kopiota. Sen suurin saavutus on “Back in Black”, mikä myi kansainvälisesti muhkeat 42 miljoonaa kopiota ja Yhdysvalloissa jopa 22 miljoonaa yksikköä.

The Warehouse Studioilla ei ole viime aikoina työstänyt musiikkiaan mainittavampia suuruuksia, mutta paikallienn punk-yhtye DOA tosin kävi siellä tuottaja Bob Rockin avustuksella purkittamassa läjän biisejä.

AC/DC:n joukot kävivät Suomessa viimeksi vuonna 2001, jolloin se esiintyi helsinkiläisen Olympiastadionin tiloissa osana “Stiff Upper Lip Tour” -kiertuetta.

AC/CD on:

  • Brian Johnson (laulu)
  • Malcolm Young (komppikitara)
  • Angus Young (soolokitara)
  • Phil Rudd (rummut)
  • Cliff Williams (basso)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot