Pospisil julkaisee tänään albumin.

  • Julkaistu 05.03.2008
  • Tagit:
  • Luettu 1800 kertaa

Pospisil-yhtyeen 'Acapulco'–albumin kansitaide, jossa näkyy kesäiseen mekkoon pukeutunut nainen, joka kävelee kohti junavaunoa kädessään ruskea matkalaukku. "Acapulco"-albumin kansi

Kuluvana vuonna kaksikymmenvuotisjuhliaan viettävän Puolikuun englanninkielinen sivuprojekti Pospisil julkaisee tänään pop/rock-albumin “Acapulco”. Tyylillisesti levyn materiaali on rohkea ja pitkä hyppy Puolikuun pop-iskelmästä rock-musiikin suuntaan. Samalla levyn kappaleet tuovat selkeästi esille lauluntekijä Kari Pesosen musiikilliset juuret ja innostuksen lähteet. Tätä levyä tehdessäni olen ollut innostuneempi kuin vuosiin. Kerrankin saan tehdä jotain, joka kiinnostaa minua, enkä ota paineita mistään, kun kukaan ei tätä julkaise. Paitsi että julkaisi. En tiedä ovatko naapurini aina yhtä innoissaan toteuttaessani musiikillisia kokeilujani hiukan outoihin vuorokauden aikoihin. Mutta kun into on päällä, ei voi lopettaa. Oli pakko jatkaa. Nukuin sitten joskus, Pesonen kertoo.

Esityskielestä Pesonen kertoo: Jotkut biisit tulevat englanniksi. Niitä on turha ruveta vääntämään suomeksi. Ne menee pilalle. Nyt ne on levyllä kuten niiden pitää ollakin. Luonnollisesti. Kavahdan keinotekoisuutta. Biiseistä ei ole vaikea huomata tekijän rakkautta 60-luvun pop-musiikkia kohtaan. Tätä Pesonen ei edes yritä peitellä: Kuuntelin levynteon viitemateriaalina paljon Bobby Fuller Fourin ‘I Fought The Law’:ta. Se on yksi popin kadonneita klassikkoja. Muutenkin olen antanut vaikutteiden kuulua. Olenhan ennen kaikkea musiikkidiggari, en niinkään muusikko.

Pospisil-nimen synnyn Pesonen sanoo juontavan hänen varhaisnuoruuteensa ja urheiluharrastuksiin: Minäkin hyppäsin korkeutta ja pelasin futista ja lätkää. Suomi ei ikinä voittanut Neuvostoliittoa, mutta tsekit voittivat. Tsekkoslovakian joukkueessa pelasi Frantisek Pospisil. Mun eka levysoitin oli tsekkiläinen, Tesla-merkkinen. Keraaminen äänirasia, putkiradion kautta mahtava soundi. Pospisil on vähän kuin Puolikuu tai Pesonen. Hyvä alter ego. Ei se ois voinut olla Nedomansky tai Farda, ne olisi ollut liian ilmeisiä.

Uuden levyn myötä osa Pospisil-kappaleista siirtyy myös Puolikuun
keikkaohjelmistoon. Kolme biiseistä on kuultavissa myös MySpace-sivuilla
osoitteessa www.myspace.com/puolikuu.

Pospisilin levyn julkaisusta vastaa viime vuoden alussa toimintansa aloittanut Rocket Records. Levy-yhtiön uusimpia julkaisuja ovat tammikuussa ilmestyneet Kari Peitsamon livelevy “From Toijala With Love” ja Heidi Vaarnan ja Esko Rissasen levy “Vysotskin lauluja” sekä 27. helmikuuta julkaistu Twiggy Oliverin bändin nimeä kantava albumi.

Yhteensä Rocket Records tulee julkaisemaan kuluvan vuoden aikana toistakymmentä pitkäsoittojulkaisua rockin, popin ja laulelmamusiikin saralta. Lisätietoa levy-yhtiöstä löytyy sen Internet-sivuilta
osoitteesta www.rocket-records.com.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot