Albus Dumbledore on homo.

Harry Potter -kirjasarjassa esiintyvä Albus Dumbledore, joka toimii kuvitteellisen Tylypahkan velhokoulun rehtorin virassa, on paljastettu viralliselta taholta homoseksuaaliksi. Itse kirjan luoja J.K. Rowling kertoi hiljattain viime perjantaina Yhdysvalloissa New Yorkissa, jossa nainen oli markkinoimassa uusinta Harry Potter -kirjaa, mikä on suomeksi nimeltään “Harry Potter ja kuoleman varjelukset” ja englanniksi “Harry Potter and the Deathly Hallows”. Nainen luki otteen kirjasta ja vastaili sen jälkeen yleisön esittämiin kysymyksiin. Kirjailija kertoi perjantai-iltana yleisölle, että Dumbledore on homo.

Brittiläinen J.K. Rowling kertoi viime perjantaina NY:n suunnalla sijaitsevassa Carnegie Hallissa yleisölle, että Dumbledore on todellakin homoseksuaali ja että hän on ollut rakastunut Grindelwaldiin, jonka velhomestari oli peitonnut taistelussa jo vuosia sitten. Yleisön seassa olleet nuoret Harry Potter -fanit hämmästyivät. Potter-fanit olivat kuitenkin jo entuudestaan tietoisia siitä, ettei Dumbledorella ollut juurikaan läheisiä suhteita tarinassa esiintyvien naishahmojen kanssa.

Seitsemäs Harry Potter -kirja julkaistiin heinäkuussa 21. päivä. Rowlingin mukaan kyseessä oleva teos on erittäin todennäköisesti sarjan viimeinen. Fantasiakirja levisi täällä Suomessa jo etukäteen ennen sen virallista julkaisua, sillä kirja laskettiin epähuomiossa myyntiin nurmekselaisessa S-Market -ruokakaupassa. Kirjan suomenkielisessä painoksessa on sivuja 607 kappaletta. Suomenkielistä versiota ei ole vielä julkaistu, sillä fanit pääsevät nauttimaan siitä vasta ensi vuoden maaliskuussa.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot