Battlefield: Bad Company ulos 22.6.

Battlefield: Bad Company on ensimmäisen persoonan räiskintäpeli, joka tunnetaan myös nimillä BF:BC ja Bad Company. Peli julkaistaan täällä Euroopan alueella kuluvan kuukauden 22. päivä sekä PlayStation 3:lle että Xbox 360 -pelikonsolille. Peli tuo aikaisempiin Battlefield-versioihin mullistavia muutoksia, sillä Battlefield: Bad Company mahdollistaa peliratojen elementtejä voivan tuhota lähes täysin — pelin luojat hehkuttavat, että jopa 90% pelikentän tavaroista kyetään tuhoamaan esimerkiksi kranaatein tai räjähtein. Pelialueella voidaan tuhota rakennuksia, kasvillisuutta, ajoneuvoja ja muita elementtejä, mutta aivan kaikkea ei tietenkään voi lahdata matalaksi pelin toiminnallisuuden vuoksi. Toinen pelinautintoa kasvattava ominaisuus Bad Companyssa on erityisen kehittynyt dynaaminen valaistuskoneisto, joka pysyy tuhoutuvan pelimaaston suhteen käsikynkässä tarjoten realistisia valon ja varjon leikkejä eri elementteihin.

Battlefield: Bad Company sijoittuu fiktiiviseen pelimaailmaan, nimittäin itäiseen Eurooppaan, jossa sijaitsee sellainen kuvitteellinen maa kuin Serkozache. Pelaaja on Preston Marlowe, joka on juuri aloittanut värväyssopimuksensa 222. Armeijapataljoonassa, B-komppaniassa, jotka lähtevät sotilaskarkureiksi jahdatessaan kultaa syvältä vihollisen linjojen takaa. Pelin juoneen onkin otettu vaikutteita sellaisista elokuvista kuin Three Kings, suom. Kolme Kuningasta ja Kelly’s Heroes.

Pelistä on tarjolla yksinpelin lisäksi kehittynyt moninpelimoodi, joka tukee enintään 24 pelaajan kenttiä. Moninpeliserverit toimivat PC-koneissa. Peliä rakentava taho on paljastanut, ettei moninpeleissä tai yksinpelikentissä tarjota mahdollisuutta ohjastaa tai käyttää hävittäjäkoneita, sillä niiden tuhoaminen on pelaajalle turhan hankalaa, mutta toisaalta maalla kulkevien ajoneuvojen roolia tehtävien suorittamisessa on kasvatettu. Pelissä ei ole mahdollista harrastaa laskuvarjoilla laskeutumista tai mennä maahan makuulle. Tämänhetkisten tietojen mukaan Battlefield: Bad Companyssa on ainakin kahdeksan toistaan täydentävää pelirataa, joista vain kolme on tähän hetkeen mennessä esitelty suurelle yleisölle.

Battlefield: Bad Companyn aseet

Pelin beta-versio kielii siitä, että pelissä on luonnollisesti jalkaväen sotilaan aserepertuaari melko kattava. Sotilaalle on tarjolla kolme erilaista pistoolia; M9 yhdysvaltalaisille, .45-kaliiberinen venäläisille ja tehokas revolveri kaikille itäeurooppalaisille joukoille. Pistoolit ovat vain Recon-luokan joukkojen käytettävissä.

Pistoolien lisäksi jalkaväki voi käyttää panssariajoneuvoja rampauttavia järeitä miinoja, kaukolaukaistavia räjähteitä, kranaatinheittimiä, laser-ohjattuja ohjuksia, sinkoja ja M203:a sekä GP-25:ta.

Beta-versiossa on 20 lukittua asetta, joista 10 voidaan avata lukituksesta sitä mukaa kun pelaaja edistyy pelissä ja lopuista kymmenestä aseesta 5 voidaan avata lukituksesta pelin ilmestymisen jälkeen. Loput viisi asetta on tarjolla vain niille pelaajille, jotka ostavat Battlefield: Bad Companysta Gold Edition -version, tai saavuttavat pelissä level 25:n.

Pelissä on lisäksi seuraavanlaisia aseita ja laitteita:

  • Veitsi on sotilaan peruslähitaisteluväline.
  • GP-30 kranaatinheitin.
  • DTN-4 on muovirähde, joka kiinnittyy useimpiin kiinteisiin pintoihin.
  • MRTR-5 GPS-paikannin, jolla voidaan tilata kriittisissä tilanteissa tykistökeskitys haluttuun pisteeseen.
  • Life-2 on lääkeneula varustettu vastalääkkeelle, kun pelaaja on altistunut kemiallisille aseille.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot