Berliinin filharmonikot Finlandia-taloon.

Yksi tämän päivän johtavista orkesterista, Berliinin filharmonikot, tulee tänne Suomeen ensi vuoden toukokuussa ja ottaa osaa Helsingin kaupungin juhlaviikkojen 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kyseinen konsertti on sinfoniaorkesterilta vain yksi osa suuremmasta kokonaisuudesta, sillä Berliinin filharmonikot aikoo konsertoida Suomen lisäksi myös Viron Tallinnassa ja Ruotsin Tukholmassa. Filharmonikkoja johtaa kapellimestari Simon Rattle, joka on vuonna 1955 syntynyt englantilaismies. Hän nousi suuren yleisön suosikiksi toimittuaan kapellimestarina Birminghamin sinfoniaorkesterissa.

Sir Simon Rattlen luotsaama orkesteri konsertoi Finlandia-talossa toukokuun 5. päivä. Rakennus on Alvar Aallon suunnittelema ja vuonna 1971 valmistunut Töölönlahdella sijaitseva rakennus.

Berliinin filharmonisen orkesterin synty on vuoden 1882 keväällä, jolloin 54 muusikkoa kerättiin yhteen soittamaan nimen Frühere Bilsesche Kapelle alla. Klassisen musiikin legendana tunnettu Berliinin filharmonikot viettää parhaillaan 125-vuotisjuhlakauttaan. Suomessa tämä muusikkokolonna on vieraillut viimeksi vuonna 1991, jolloin se esiintyi Helsingissä.

Helsingissä ensi vuoden puolella vietettävien juhlaviikkojen järjestämällä Suomen-vierailullaan Brahmsin, Webernin, Stravinskyn ja Beethovenin musiikkia. Helsingin juhlaviikot järjestää koululaiskonsertin, seminaarin ja elokuvaesityksen orkesterivierailun yhteydessä. Tapahtuma alkaa 5.5.2008 klo 19.30. Liput 125/95/75 €, eläkeläiset 119/89/69 € ja opiskelijat 20 euro.

Ohjelmisto

  • Brahms: Traaginen alkusoitto op. 81
  • Webern: Kuusi kappaletta orkesterille op. 6
  • Stravinsky: Kolmiosainen sinfonia
  • Beethoven: Sinfonia n:o 7

Filharmonikkojen suunnalta paljastettiin vuoden 2006 puolella, että he aikovat tutkia orkesterin roolia Kolmannen Valtakunnan aikakaudella.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot