C. Rown & The Coronets: "Light the Night".

Valokuva sinisestä taivaasta, jonak halki leiskuvat vaaleansinisinä rantuina salamat ylhäältä mustaan maahan. Bändin logo vasemmassa yläkulmassa ja albumin nimi oikeassa alakulmassa. Julkaistaan 28.1.2009

Kotimainen C. Rown & The Coronets (www.coronets.fi) tulee julkaisemaan kuluvan kuukauden puolella, 28. päivä, levytysuransa ensimmäisen mittavan virstanpylvään. 28. päivä yhtye tulee julkaisemaan debyyttialbuminsa. Sen nimi on “Light the Night”. Kiekon julkaisusta vastaa Playground Music. Keski-Suomesta kotoisin oleva rokkiryhmä perustettiin vasta hiljattain, mutta bändin jäsenet kertovat toimineen musiikkirintamalla jo vuosikausien ajan. Yhtyeen keulahahmo, eli Harri Jalkanen, on musisoinut keikkalavoilla jo tuhatkunta kertaa käyttäen soitinlaitteena suutaan ja kontrabassoaan. Ääninäytteitä soitinyhtyeen biiseistä löytyy sen MySpace-sivujen musiikkisoittimesta.

Yhtye soittaa “Light the Nights” –nimisellä esikoisalbumillaan kitararokkia, jota totuttiin kuulemaan jo 1950- ja 1960-luvuilla. Bändin musiikki kulkee ajoittain samassa virrassa, jossa kotimaisen The Agentsin musiikkikin. C. Rown & The Coronets soittaa tulkintojaan muiden artistien biiseistä. “Light the Night” -albumilla tunnetuimpiin biiseihin lukeutuu Chris Isaakin hittiviisu “Blue Hotel”, jota on päädytty käyttämään uuden albumin avausraitana.

Valokuva neljästä pääosin mustiin pukeutuneesta miehestä. He seisovat tummansinistä taivasta vasten betonilohkareiden päällä. Keskimmäisellä miehellä musta stetsoni ja nahkaliivi sekä nahkahousut jalassa. Hänellä myös mustat aurinkolasit.

Bändissä kitara soittaa Jukka Räsänen. Hän on aikaisemmin soitellut samaa instrumenttia myös Marko Haaviston johtaman musiikkiprojekti Poutahaukkojen joukoissa. C. Rown & The Coronetsin kokoonpanoon kuuluu Räsäsen ja Jalkasen lisäksi myös rumpali Arto Manninen sekä komppikitaraa kurittava Vesa Jokinen.

“Light the Night” -albumin kappaleet:

 1. Blue Hotel
 2. Red Cadillac And A Black Moustache
 3. Trouble Is Her Name
 4. Crazy Little Kitten
 5. Tell Me Who
 6. No One To Talk To
 7. Kissing Abilene Goodbye
 8. What A Wonderful Night Out
 9. Wish I´d Never Said Hello
 10. Tonight Will Be The Last Night
 11. Hot Pink Cowboy Boots
 12. Question
 13. I Can Feel It
 14. Wedding Bells

C. Rown & The Coronets on:

 • Harri Jalkanen (laulu ja kontrabasso)
 • Jukka Räsänen (soolokitara)
 • Vesa Jokinen (rytmikitara)
 • Arto Manninen (rummut)

Jaa Facebookissa

Petri Kuikka kirjoitti 5594 päivää sitten, että:

Omasta mielestäni aivan loistava levy, joka radioalalla työskentelevälle vanhalle rockabilly-harrastajalle upposi kuin kuuma veitsi siihen kuuluisaan voihin! Sitä paitsi bändin rullaava tyyli kolahtaa aivan varmasti myös keikoilla nk. normiyleisöönkin. Versio Chris Isaakin Blue Hotel on aika rohkea veto, koska alkuperäinen vetäisy on sen verran kova, mutta pakko sanoa, että tämähän toimii erinomaisesti. Omaksi suosikiksi levyltä nousi kuitenkin Jack Scottin tutuksi tekemä “What A Wondeful Night Out” – on sellaista hunajaa ja kutumusiikkia, että sitä on mukava tanssia oman kullan kanssa.

n:o

Käyttöehdot