Huipputuottaja-lauluntekijä Daniel Lanois joulukuussa Tavastialle

Kanadalainen musiikkialan monilahjakas suurmenestyjä Daniel Lanois saapuu Pohjoismaiden-kiertueellaan Helsingin Tavastialle tiistaina 11. joulukuuta. Kiertueella artistin mukana ovat rumpali Brian Blade ja basisti Jim Wilson.

Lanois on yksi maailman menestyneimpiä tuottajia. Hänen uransa lähti erityiseen nousuun 1980-luvulla, kun mies teki yhdessä tuottajaguru Brian Enon kanssa U2:n "The Unforgettable Fire" -albumin. Myöhemmin Lanois jatkoi työtään U2:n parissa levyillä "The Joshua Tree" ja "Achtung Baby", joista molemmat voittivat useita Grammy-palkintoja.

Sittemmin Lanois on tuottanut musiikkia muun muassa Peter Gabrielille, Bob Dylanille ja Neil Youngille ja työstää tällä hetkellä materiaalia The Killersin ja Lykke Lin tuleville albumeille. Lanois on myös säveltänyt musiikkia lukuisiin menestyselokuviin, kuten Dyyni, Viimeinen mohikaani, Trainspotting, Kaikki kauniit hevoset sekä Traffic.

Soolouransa Daniel Lanois käynnisti vuonna 1989 debyyttialbumilla "Acadie", joka oli myynti- ja arvostelumenestys. Myös myöhemmät levyt "The Beauty of Wynona" (1993) ja "Shine" (2003) jatkoivat loistokasta uraa. Vuonna 2005 julkaistu, artistin viimeisin levy "Belladonna" poiki myös kaksi Grammy-ehdokkuutta.

Lanoisin viides albumi on suunnitteilla julkaistavaksi keväällä 2013 ja artisti lupaa soittaa tulevalla kiertueellaan myös paljon tuoretta musiikkia tulevalta levyltään. Hän kertoo, että on jo pidempään halunnut päästä esiintymään myös Pohjoismaihin. Yhteistyötään rumpali Bladen ja basisti Wilsonin kanssa Lanois kuvailee näin: jotakin maagista tapahtuu, kun nousemme kaikki kolme yhdessä lavalle ja lähdemme nousukiitoon.

Daniel Lanois Tavastialla:

  • Tiistaina 11.12.2012
  • Tavastia-klubi, Helsinki (Urho Kekkosen katu 4-6)
  • Ovet klo 20, showtime klo 21.30
  • Ikäraja K-18
  • Liput 32 euroa + mahd. toimituskulut Tiketin myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-1-1616 (1,69 euroa/min + pvm) ja netistä www.tiketti.fi. Ovelta 35 euroa, mikäli lippuja on jäljellä.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot