Duff McKaganilta elämänkerta.

Amerikkalainen rokkiryhmä Velvet Revolverin basisti Duff McKagan ja entinen saman viran toimittaja Guns N’ Roses -yhtyeessä on aikeissa julkaista omaelämänkerran. Elämänkerran julkaisemista varten järjestettiin Yhdysvaltojen New Yorkissa huutokauppa. Paikalle tuotiin 40-sivuinen näyte teoksen sisälmyksistä, joihin kirjakustantamot saivat tutustua ja tehdä tarjouksiaan. McKaganin omaelämänkerran tarina tulee starttaamaan vuodesta 1994, kun miehen haima levisi käsiin alkoholin liiallisesta käytöstä johtuen. Kirjassa kerrotaan myös muusikon vaivalloinen nousu rock-rintaman kärkeen, josta hän tippui takaisin pohjalle huumeongelman takia. Teoksessa kerrotaan lisäksi miehen tavasta vieroittaa itsensä huumaavista aineista olemalla muun muassa parin vuoden pituisella selibaattikaudella. Huumeongelman selätettyään basisti lähti opiskelemaan taloustiedettä yliopistoon, josta hän saikin paperit puurtamisen päätteeksi.

Viime viikon puolella järjestetyssä Duff McKaganin omaelämänkerran huutokaupassa teos kaupattiin lopulta 250 000 Yhdysvaltain dollarin hinnalla. Helmikuun loppuvaiheilla McKaganin vaimo, joka on malli ja uima-asujen suunnittelija Susan Holmes, kirjoittaa omalla Twitter-sivullaan aviomiehen palaneen liiketapaamisesta New Yorkista. Tapaamisessa mies oli jutellut 13 tunnetun kirjakustantamon kanssa tulevasta elämänkerran julkaisusta.

Duff McKagan kertoi jo viime vuoden toukokuussa aikovansa pudia ahkerasti kirjassaan elämänsä varrella kokemiaan seikkailuja ja kokemuksia. Hän omien sanojensa mukaan ryhtyi vain eräänä päivänä kirjoittamaan. Hän halusi katsoa, minkälaista jälkeä syntyy kun on läjässä 10 000 sanaa. Duff katsoo kirjoittamisen hauskaksi tavaksi viettää aikaa, sillä hän ei ota nyt valitsemaansa aihetta, itseään, kovin vakavasti. Kirjan kirjoittamisen ohessa pelimanni pitää viikoittain ilmestyvää kolumnipalstaa SeattleWeekly.com-nettilehdessä.

Jo aikaisemmin Duff McKaganin bänditoveri Velvet Revolverista ja Guns N’ Rosesista, nimittäin bändien nokkamies Slash, julkaisi oman elämästään kertovan kirjateoksen. Myös entinen “Gunnareiden” rumpali Steven Adler aikoo julkaista oman kirjan, jolle on annettu nimeksi “My Appetite for Destruction: Sex, and Drugs, and Guns N’ Roses”. Rumpalin kirja ilmestyy jossain vaiheesssa tulevaa kesäkuuta.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot