Elton John sai maoreilta lahjan.

 • Julkaistu 08.12.2007
 • Tagit:
 • Luettu 1310 kertaa

Muusikko Elton John (www.eltonjohn.com) kävi hiljattain pokkaamassa harvinaisen palkinnon maoreilta, jotka ovat alkuperäiskansa Uudessa-Seelannissa, sillä Elton on ollut ahkerasti vieraillut intiaaniyhdyskunnissa. Mies sai kansalta palkinnoksi Korowai-viitan. Se luovutettiin muusikon hypisteltäväksi viime tiistain illalla. Hän soitti ennen palkintoseremoniaa yli 15 000 fanille New Plymouthissa.

Perinneviitta on koristeltu linnunsulin, jotka on ommeltu kiinni viitan kankaaseen. Viittaa pidetään yllä olkapäille asetettuna ja siinä on etuosassa nyöri pitämässä sitä kantajansa yllä. Nykyaikaisimmat maorien viitat on usein värjätty ja niissä on valkoisia hanhensulkia, sillä useat Uuden-Seelannin kotoperäiset lintulajit ovat näinä päivinä harvinaisia ja uhanalaisia — niiden sulkia ei siis erillistä lupaa saa käydä nyppimässä.

Ngati Te Whiti -heimoa johtava puhemies Peter Love kertoi eilen perjantaina julkaistussa lausunnossa, että tämä nyt 60-vuotiaan Elton Johnin saama kunniaviitta on erittäin merkityksellinen, sillä niitä ei kovin usean anneta lahjaksi.

Meille eurooppalaisille kyseinen alkuperäiskansa on ollut tuttu jo 1700-luvulta lähtien. Viime vuonna tehdyn väestölaskennan mukaan maori-intiaaneja oli noin 500 000 kappaletta.

Eltonin tuorein albumi on viime vuoden syyskuussa ilmestynyt “The Captain & The Kid”. Kiekko on artistin jo järjestyksessä kahdeskymmenesyhdeksäs studio-opus.

“The Captain & The Kid” -albumin kappaleet:

 1. Postcards from Richard Nixon
 2. Just Like Noah’s Ark
 3. Wouldn’t Have You Any Other Way (NYC)
 4. Tinderbox
 5. And the House Fell Down
 6. Blues Never Fade Away
 7. The Bridge
 8. I Must Have Lost It On The Wind
 9. Old ’67
 10. The Captain and the Kid

Kiekko kipusi ilmestymisensä jälkeen Elton Johnin kotimaassa, eli Iso-Britanniassa, albumilistan sijalle n:o 6. Se on suuri saavutus miehelle, jonka edellinen pitkäsoitto, “Peachtree Road”, rynni vuonna 2004 vain 21. sijalle. Albumia on myyty maailmanlaajuisesti noin 3,5 miljoonaa kopiota.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot