EMI julkaisee Havana Black -albumien uudelleen masteroidut painokset!

Havana Blackin miehiä neljä kappaletta hyvin väririkkaassa valokuvassa. Kuvassa olevilla miehillä puolipitkät hiukset ja kaikilal tyynet ilmeet kasvoillaan. Kuvaa reunastaa musta reunaviiva. Kuvan oikeassa yläkulmassa lukee bändin nimi vaaleanvioletilla v Julkaistaan 29.4.2009

EMI Finland julkaisee 29.4. Havana Black -yhtyeen neljä albumia uudelleen masteroituina ja bonuksilla varustettuina painoksina. Havana Blackin tarina alkoi debyyttialbumin “Faceless Days” merkeissä vuonna 1987 ja yhtye saavutti nopeasti yleisön vankkumattoman suosion median vielä pitäessä HB:tä “vain yhtenä retro-rock -bändinä muiden joukossa”. Havana Black oli kuitenkin ensimmäinen “vain yksi retro-rock -bändi”, joka kipusi arvostetun Billboard-lehden levymyyntilistalle. Suosion seurauksena yhtye pakkasi matkalaukkunsa ja muutti USA:han ja siitä alkoi yhteistyö tunnetun rock-manageri Allen Nivenin (Guns’ N’ Roses, Great White) kanssa.

Kakkoslevy “Indian Warrior” (1988/-89) sai lopullisesti amerikkalaisen lehdistön huomion; The Finnish Indians are the most promising hard-rock band of the 90’s. Sitä seuraava “Exiles In Mainstream” levytettiin Los Angelesissä ja levyn tuotti legendaarinen Eddie Kramer (mm. Jimi Hendrix ja Led Zeppelin).

Havana Black kiinnitetttiin pitkälle kiertueelle Yhdysvaltoihin yhdessä suosionsa kukkuloilla matkaavan Great Whiten, sekä Michael Schenker Groupin (ex-Scorpions) kanssa. Värikkäiden vaiheiden jälkeen yhtye palasi Suomeen ja julkaisi neljännen ja toistaiseksi viimeisimmän studioalbuminsa “Growing Wings” vuonna 1993. Vaikka Havana Black on urallaan julkaissut “vain” neljä studioalbumia, historiaan on jäänyt lukuisia klassikkolevytyksiä. Hienoin asia kuitenkin on se että Havana Black on taas herätetty henkiin ja bändi keikkailee vieläpä erittäin hyvässä toimintakunnossa!

Neljän ensimmäisen HB-levyn masteroinnin takana on laulaja-kitaristi Hannu Leidén. Lipukkeiden esittelytekstit on tehnyt Havana Blackin luottomies Pasi Kukkonen.

“Faceless Days”

  • Bonuksina “I Walk This Road” ja “Louder`s Scotch” “Dead At Cafe Interpol” -EP:ltä.

“Indian Warrior”

  • Bonuksina “Take Out The Trash” ja “Junkie” studiolive-versiona.

“Exiles In Mainstream”

  • Bonuksina bändin “I`m Gonna Roll”, Willie Dixonin “I Ain`t Superstitious”, sekä “I Walk This Road” -boogiedemo.

“Growing Wings”

  • Bonuksina “Seawind” ja “No Man`s Land”

Havana Black on julkaisemassa myös DVD-levyä

“Havana Black: Great strength, leadership and prestige” -DVD julkaistaan toukokuun aikana. DVD:n pituus 1 tunti ja 55 minuuttia ja se kartoittaa kattavasti bändin taivalta. Mukaan on haalittu livemateriaalia, videoita ja haastiksia. Tarjolla on lisäksi arkistojen hämäristä löydettyä ennenjulkaisematonta tavaraa. DVD:tä jakelee Edel Records Finland Oy.

Havana Black on:
  • Hannu Leidén (aulu)
  • Markku Heiskanen (kitara) *_Petri Majuri_ (itara) *_Mikko Kierikki_ (basso)
  • Vänni Väänänen (rummut)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot