Girlschool: "Legacy"-kokoelma.

 • Julkaistu 29.08.2008
 • Tagit:
 • Luettu 1648 kertaa

Girlschoolin "Legacy"-juhla-albumin kansitaide. Kvuassa näkyy kohokuvioituna siivekkään kerubin, jonka toinen puoli naamasta hirviömäinen, olemus kulunutta ja nuhkuista levyä vasten. Kerubin siivet taipuvat ylöspäin ja niide n välissä on Girlschoolin logo 27. marraskuuta Eurooppaan

Brittiläinen 1970-luvun loppuvaiheilla perustettu hard rock -yhtye Girlschool (www.girlschool.co.uk) meinaa julkaista juhla-albumin, nimeltään “Legacy”, täällä Euroopan seudulla 27. päivä lokakuuta. Saksaan albumi leviää jo kolmisen päivää aikaisemmin, mutta vastaavasti bändin yhdysvaltalaiset fanit pääsevät nauttimaan “Legacy”-levyn annista vasta 4. marraskuuta lähtien Wacken Recordsin / SPV Recordsin julkaistua sen. “Legacy” juhlistaa veteraanibändi Girlschoolin 30-vuotiaaksi varttunutta toimintakautta. Kiekolla kuullaan runsaasti vierailevia muusikoita, kuten Black Sabbathin Tony Iommi ja Ronnie James Dio, joka toimii myös Rainbowin sekä Dion tiimissä. Myös Motörheadin Lemmy sekä Phil Campbell panevat kortensa kekoon.

“Legacy”-albumilla soittaa myös pari Twisted Sisterin jäsentä ja Eddie “Fast” Clarke Fastway-nimisestä bändistä. Clarke on soittanut aiemmin myös Motörheadissa. Girlschool on raahannut myös bändinsä alkuperäisen kitaristi Kelly Johnsonin, joka kuoli viime vuonna, tekemään erityisen aavemaisen vierailun albumin avausraidassa “Everything’s The Same”.

“Legacy”-albumin kappaleet:

 1. Everything’s The Same (feat. Kelly Johnsonin tuhkat)
 2. From The Other Side
 3. I Spy (Girlschool Mix)
 4. Spend Spend Spend (feat. J.J. French — kitarasoolo)
 5. Whole New World (feat. Neil Murray — basso ja Phil Campbell — kitara)
 6. Just Another Day (feat. Phil Campbell — kitarasoolo)
 7. Legend (feat. Neil Murray — basso)
 8. Still Waters
 9. Metropolis (Motörhead-cover, feat. Fast Eddie Clarke — kitarasoolo)
 10. Don’t Mess Around (feat. Eddie Ojeda — kitarasoolo)
 11. Zeitgeist
 12. Don’t Talk To Me (feat. Lemmy — basso, laulu ja triangeli)
 13. I Spy (Dio/Iommi Mix, bonuskappale) (feat. Ronnie James Dio — laulu ja Tony Iommi — kitara)
 14. Emergency (bonuskappale)
 15. London (bonuskappale)

Naiskitaristi Kelly Johnson menehtyi 15. heinäkuuta taisteltuaan selkärankaa vaivannutta syöpää vastaan kuuden vuoden ajan. Hän oli bändin perustajajäseniin kuulunut muusikko. Girlschoolin ensimmäinen albumi on “Demolition”, joka julkaistiin vuonna 1980.

Girlschool on:

 • Enid Williams (basso)
 • Kim McAuliffe (kitara)
 • Jackie Chambers (kitara)
 • Denise Dufort (kitara)

Bändi aloitti toimintansa vuonna 1975 basisti-laulaja Enid Williamsin ja kitaristi-laulaja Kim McAuliffen toimesta vuonna 1975. Yhtye perustettiin Lontoossa cover-bändinä, nimeltään Painted Lady. Kelly Johnsonin ja Denise Dufortin saavuttua täydennysnaisiksi bändi päätti vuoden 1978 huhtikuussa ottaa nykyisen nimensä käyttöön.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot