Green Day: "21st Century Breakdown".

 • Julkaistu 11.02.2009
 • Tagit:
 • Luettu 2072 kertaa

Green Dayn albumin "21st Century Breakdown" etukannessa maalaus tai piirros rakastavaisista, jotka suutelevat toisiaan tiiliseinän edustalla. Bändin nimi yläosassa valkoisella. Alaosassa taas albumin nimi keltaisella värillä ja tuhdilla kirjasimella ladot Julkaistaan toukokuussa

Vuodesta 1987 toiminut yhdysvaltalaisyhtye Green Day (www.greenday.com) paljasti hiljattain tuoreimman pitkäsoittonsa etukannen kansitaiteen. Levy, jonka nimi on “21st Century Breakdown”, tullaan julkaisemaan toukokuussa 2009. Opus on ensimmäinen Green Dayn levytys viiteen vuoteen — albumi on seuraaja syksyllä 2004 ilmestyneelle “American Idiot” -kiekolle. Bändi ei ole vielä tähän mennessä paljastanut kokonaan uuden luomuksensa biisilistaa, vaan kattauksen kolmeen osaan jaettuja viisuja on luetteloitu noin tusinan verran. Kiekolla kuullaan yhteensä 16 biisiä, jotka on jaettu kolmeen osaan. Osat ovat:

 1. Act 1: Heroes and Cons
 2. Act 2: Charlatans and Saints
 3. Act 3: Horseshoes and Handgrenades

Albumi on yhtyeen uran järjestyksessä kahdeksas. Pop punk -genren edustaja on laskenut levynsä ennakkomyyntiin GreenDayMusic.com-sivustolle. “21st Century Breakdown” on ensimmäinen Green Dayn albumi, jonka tuottajan yhtye käyttää Garbage-bändin leiristä tuttua rumpali Butch Vigiä.

Kolmihenkinen yhtye on paljastanut tulevansa julkaisemaan kahdeksannen kiekkonsa Reprise-levymerkin kautta toukokuussa kuluvaa vuotta. Tarkkaa julkaisupäivämäärää ei ole vielä tiedossa.

Yhtye kertoi viime vuoden joulukuussa Alternative Pressille antamassaan haastattelussa muutamia yksityiskohtia tulevasta studio-opuksestaan. Albumi on haastattelussa saatujen tietojen mukaan nauhoitettu samassa studiossa kuin “American idiot” -levykin, nimittäin Hollywoodissa (Kaliforniassa) sijaitsevan Ocean Way Recordingin syövereissä. Bändin mukaan uusi levy on jollain tapaa “uskonnollisempi” kuin edelliset levyt, sekä siihen on haettu vaikutteita Bob Dyalnin, Bruce Springsteenin ja jopa The Beatlesin musiikista. Levy on bändin keulahahmo Billie Joe Armstrongin mukaan enemmänkin power poppia kuin punk rockia.

“21st Century Breakdown” -albumin kappaleet:

 1. Act 1: Heroes and Cons
  1. 21st Century Breakdown
  2. Know Your Enemy
  3. Viva la Gloria
  4. Before the Lobotomy
  5. Christian’s Inferno
  6. Last Night on Earth
 2. Act 2: Charlatans and Saints
  1. March of the Dogs
  2. Death of a Nation
  3. Resurrection
  4. The Living Dead
 3. Act 3: Horseshoes and Handgrenades
  • Ei tiedossa

Green Day on:

 • Billie Joe Armstrong (laulu ja kitarat)
 • Mike Dirnt (basso ja taustalaulu)
 • Tré Cool (rummut ja taustalaulu)

Jaa Facebookissa

vakuuttaja kirjoitti 5547 päivää sitten, että:

mistähän tämä pändi olikaan tuttu? taisiko tämä olla samanlainen kuin se chiodos niminen emoiluyhtye. ainakin soitinyhtyeen alpumin lokossa on samanlaista emotionaalisuutta kuin emopändeillä, vaan enpä tiedä miten on. katson kooklettamalla vähän tuonnempana josko tältä green daylta löydyisi myspace jostain. onko jotain hyviä piisejä mitä suosittelet?

n:o

Käyttöehdot