Hardcore Superstar: "Silence for the Peacefully" -musiikkivideo.

Hardcore Superstarin promovalokuva vuodelta 2007. Miehistö hämärässä huoneessa. Kaikilla heillä pitkät hiukset. Kuvassa neljä miestä, joista kolmella mustat tai tummat vaatteet, vasemman laidan hepulla valkoinen paita. Kuva: Emma Svensson

Sleaze rock -ryhmä Hardcore Superstar (www.hardcoresuperstar.com), joka on kotoisin Ruotsista, julkaisi hiljattain uuden musiikkivideon kappaleestaan “Silence for the Peacefully”. Se on rokkaava videokooste live-esiintymisistä, joita yhtye taltioi Lisebergshallenissa, Japanissa ja Australiassa. Lähes viisiminuuttinen videoklippi on viimeinen taidonnäyte, jossa bändin kitaristi Thomas Silver kävi soittamassa. Mieshän erosi Hardcore Superstarista tämän vuoden tammikuussa sen takia kun hän koki olevansa erittäin kyllästynyt musiikkiin ja kiertue-lämään. Hän jätti yhtyeen odottamatta ja ilman varsinaista ennakkoilmoitusta. Kitaristin yhtye korvasi Vic Zinolla, joka on parhaiten tuttu hänen kytköksistään sellaiseen rokkiryhmään kuin Crazy Lixx.

Crazy Lixxin ja Hardcore Superstarin kitaristi Vic Zino soitti viimeksi mainitussa bändissä sessiokitaristina jo aikaisemmin tämän vuoden puolella, kun yhtye kävi keikkailemassa täällä Euroopan alueella.

Hardcore Superstarin uusin albumi, “Dreamin’ in a Casket”, julkaistiin viime vuoden marraskuussa 7. päivä Gain Music Entertainmentin julkaisemana. Kiekkonsa yhtye äänitti osittain hevimeteliä soittavan In Flamesin jäsenten omistamassa ja bändin mukaan nimetyssä In Flames Studiossa Ruotsin Göteborgissa. Albumin tuotantohommista vastasi Adde ja Martin Sandvik. “Dreamin’ in a Casket” -pitkäsoitosta julkaistiin normaalin CD-version lisäksi rajoitettu bonusversio, minkä erikoisuutena on kylkiäisiksi laitettu DVD-kiekko (sisältää bändidokumentin).

“Silence for the Peacefully” -musiikkivideo:

“Dreamin’ in a Casket” -albumin kappaleet:

 1. Need No Company
 2. Medicate Me
 3. Dreamin’ In A Casket
 4. Silence For The Peacefully
 5. Sophisticated Ladies
 6. Wake Up Dead In A Garbagecan
 7. Spreadin’ The News
 8. This Is For The Mentally Damaged
 9. Sensitive To The Light
 10. Lesson In Violence
 11. Sorry For The Shape I’m In
 12. No Resistance

Hardcore Superstar on:

 • Joakim “Jocke” Berg (laulu)
 • Martin Sandvick (basso)
 • Magnus “Adde” Andreasson (rummut)
 • Vic Zino (kitara)

Yhtye perustettiin elokuussa 1997 Göteborgin kaupungissa Ruotsissa. Se solmi pian perustamisensa jälkeen levytyssopimuksen Gain-nimisen levymerkin kanssa. Yhtyeen debyyttialbumi äänitettiin ja julkaistiin sittemmin Ruotsissa. Kiekko sai odottamattoman hyvän vastaanoton. Myös englantilainen levy-yhtiö Music for Nations kiinnostui bändistä ja tarjosi sille maailmanlaajuista julkaisusopimusta, minkä HS allekirjoittikin hymyssä suin.

Sen jälkeen yhtyeen uusi albumi, jota yhtye itse pitää virallisena esikoisalbuminaan, kehitettiin julkaisukuntoon. Kiekko sisältää muutamia uusia biisejä, uuden cover-version ja uuden nimen, nimittäin “Bad Sneakers and a Pina Colada”. Albumin kappalelistalla kuullaan sellaisia hittibiisejä kuin “Someone Special”, “Liberation” ja “Have You Been Around”, joista jokainen kipusi aikoinaan Ruotsinmaan singlelistojen kärkisijoille asti. Hittien saama suosio merkitsi bändille musiikillisen läpimurron tekemistä suuren yleisön tietoisuuteen.

Kappaleesta “Liberation” kuvattiin musiikkivideo Ruotsin Grammy-gaalan vastinetta varten. Sen jälkeen ryhmä lähti uransa ensimmäiselle kiertueelle, mikä ulotti raajansa aina Euroopasta Aasiaan asti.

Vuonna 2001 yhtye loi seuraajan viralliselle debyyttialbumilleen. Kiekon nimi on “Thank You (For Letting Us Be Ourselves)”. Siltä lohkaistiin kaksi singleä, jotka ovat:

 • “Shame”
 • “Mother’s Love”

Uudenkin kiekon merkeissä rytmiryhmä lähti kiertueelle sekä Eurooppaan että Japaniin. Tämä maailmankiertue vei yhtyeen lisäksi Kanadaan. Myöhemmin uransa aikana Hardcore Superstar on tehnyt mm. lämmittelijän hommia täyteen ahdetulla Ullevi Stadiumilla, jossa se lämmitteli AC/DC:tä. Bändi on lisäksi avannut konsertin Motörheadille.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot