Sara: "Veden äärelle".

 • Julkaistu 05.04.2008
 • Tagit:
 • Luettu 2965 kertaa

Harmaasävyinen promovalokuva Sara-yhtyeen jäsenistöstä, joka seisoo mustiin pukeutuneena keskellä erämaata. Oikeassa laidassa etummaisena pitkähiuksinen mies. Kuva: AJ Savolainen

Sara (www.saranhuone.com) tulee julkaisemaan loppukeväällä uuden albumin, nimeltään “Veden äärelle”, joka on oleva yhtyeen viides pitkäsoitto. Kiekon nimen yhtye paljasti noin kuukausi sitten virallisilla nettisivuillaan. Yhtye julkaisi maaliskuun lopussa levyltä ensimmäisen singlen, joka tottelee nimeä “Laine kerrallaan (maa oli tuolla jossain kun päivät muuttuivat vuosiksi)”. Singlelohkaisi sai ensisoittonsa suuren yleisön korvajuurille YleX:n iltapäivän rytmibarometrissa 27. maaliskuuta. Saman vuorokauden sisällä sitä soitettiin myös X-ryhmässä. Single ilmestyy keskiviikkona 9. päivä kuluvaa kuukautta perinteisenä CD-levynä. Siitä julkaistiin Suomen alueella erityinen digitaalinen versio eilen perjantaina. CD-formaattiin prässättyä albumiriipaisua voi tilata esimerkiksi Levykauppa X:n sivuilta ja digitaalista versiota iTunesista ja NetAnttilan nettimusiikkikaupasta.

“Veden äärelle” -albumilta lohkaistun singlen kakkosraitana kuullaan sellainen biisi kuin “Editointi”. Kyseistä värssyä ei kuulla lainkaan tulevalla studioalbumilla, vaan se on rajoitettu ainoastaan singlen soittolistalle.

Tuleva albumia on seuraaja yhtyeen pari vuotta sitten julkaisemalle “He kutsuivat luokseen” -albumille. Edeltäjällä Sara pyrki keskittymään teeman puolesta uuden alun aiheuttamaan vapauttavuuteen ja vaikeuteen, sen ristiriitaan ja menneisyyden hyväksymiseen. Viides studioalbumi on teemansa puolesta hieman toista linjaa, sillä “Veden äärelle” vie kuuntelijan sinne minne kiekon titteli lupaa…

“Laine kerrallaan (maa oli tuolla jossain kun päivät muuttuivat vuosiksi)” -musiikkivideo:

Sara-bändi julkaisi eilen netissä musiikkivideon kappaleestaan “Laine kerrallaan (maa oli tuolla jossain kun päivät muuttuivat vuosiksi)”. Videota soitetaan tällä hetkellä myös Voice-ohjelmassa television puolella. Videoleike on lähes neljän minuutin pituinen pehmeää suomenkielistä rockia annosteleva biisi.

Saran remmi esiintyy tänään illalla joensuulaisen Karjalantalon lavalla. Seuraava keikka koetaan Seinäjoella, jolloin ythey käy Rytmikorjaamossa esiintymässä yhdessä Herra Ylppö & Ihmiset -rytmiryhmän seurassa.

Yhtyeen tällä hetkellä tuoreimpana tuotoksena tunnettu “He kutsuivat luokseen” ilmestyi vuonna 2006. Se on omistettu Santtu Pellervo Revon muistolle, joka menehtyi vuonna 2005.

“He kutsuivat luokseen” -albumin kappaleet:

 1. Sinä sanoit
 2. Momentum
 3. Huokaus
 4. Vielä muodostan varjoni
 5. Suljen kannen / Peitän jäljet
 6. Valkoinen
 7. Insula
 8. Ilman uskoanne näen
 9. Niin pystyisit auttamaan heidät pois tämän vihan keskeltä
 10. Kun sain voimani
 11. Ei
 12. Pyyhit vuodet kasvoiltasi

Sara on:

 • Jorma Korhonen (laulu ja kitara)
 • Antti Tuomivirta (kitara)
 • Tommi Koivikko (kitara)
 • Andreas Bäcklund (rummut)
 • Kristian Udd (basso)

Suomenkielistä rokkia soittava Sara on kotoisin Kaskisilta. Se on toiminut jo vuodesta 1995 lähtien. Suosiota se sai kuitenkin vasta vuodesta 1999 lähtien, jolloin Sara voitti Ääni ja vimma -musiikkikilpailun. Voitto siivitti yhtyeen tietä levytyssopimuksen äärelle, jonka sille tarjosi Kråklund Records. Vuotta myöhemmin yhtyeeltä ilmestyi sen lähes legendaariseen asemaan kivunnut “Narupatsaat”-esikoisalbumi.

Jaa Facebookissa

jani kirjoitti 5159 päivää sitten, että:

aivan mahtavaa!

n:o

Käyttöehdot