Hellboy II: The Golden Army -elokuva.

Hellboy 2: The Golden Army -elokuvan juliste, jossa näkyy punanahkainen Hellboy seisomassa pilvisen taivaan alla auringon edessä. Miehellä musta takki ja paksut käsivarret. Kuvassa juliste

Hellboy 2: The Golden Army on sarjakuvatarinaan perustuva toiminta- ja kauhuelokuvan elementtejä sekoittava sekasikiö, joka tulee päätymään elokuvateatterien valkokankaille täällä Suomessakin syyskuussa. Toimintaelokuva on jo toinen Hellboy-elokuvien sarjassa. Jatko-osan vuonna 2004 ilmestyneelle Hellboylle ohjasi Guillermo del Toro. Sama mies ohjasi ensimmäisenkin Hellboyn. Elokuvan päähenkilöä, pirullista ja verenpunaista lihaskimppua, näyttelee tälläkin kerralla Ron Perlman -niminen näyttelijä. Elokuvan ensimmäinen esitys suurelle yleisölle koettiin Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Pohjois-Amerikassa elokuvasta on nautittu jo noin kuukauden ajan, sillä leffa laskettiin yleisön ällisteltäväksi jo 11. päivä edellistä kuukautta.

Hellboy II: The Golden Armyn näyttelijäkaartiin kuuluu Hellboyta näyttelevän Ron Perlmanin lisäksi myös Selma Blair sekä Doug Jonas ja James Dodd, John Alexander, Luke Goss ja Thomas Kretschmann. Elokuvan nähneet yleisöt ovat arvostelleet teoksen pääsääntöisesti myönteisin arvosanoin. Heinäkuun puolen välin taitteesta lähtien katsojamittausta rainasta tehnyt Rotten Tomatoes -palvelu on ilmoittanut, että noin 88% kriitikoista pitää uusinta Hellboyta katsomisen arvoisena ja vallan positiivisena kokemuksena.

Elokuvan ensiesitys näytettiin noin 3000 henkeä käsittävälle yleisölaumalla 11. heinäkuuta kuluvana vuonna. Tapahtumapaikkana oli Yhdysvallat ja Kanada. Ensimmäisen näytösviikonloppunsa aikana Hellboy II oli tahkonnut noin 35,9 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, joka on roimasti enemmän kuin ensimmäinen Hellboy-elokuva, sillä vuoden 2004 versio tuotti samassa ajassa noin 10 miljoonaa USA:n dollaria vähemmän. Hellboy II: The Golden Army on jo nyt osoittautunut ohjaaja Guillermo del Toron uran tähänastisista luomuksista menestyneimmäksi ohjaustyöksi. Elokuvan ohjannut del Toro on vihjannut median edustajille melko suorasanaisesti haluavansa tehdä vielä kolmannen osan Hellboysta, tehden sarjakuvasankarin seikkailuista kokonaisen trilogian, mutta sarjan kolmannen osan kohtaloa ei ole vielä päätetty suuntaan tai toiseen.

Hellboy II: The Golden Army -traileri

Hellboy-elokuvan päähenkilönä näyttelevä Hellboy-hahmo (Ron Perlman) on supervahva punanahkainen demoni, joka tekee töitä Yhdysvaltain hallitukselle erityisessä Paranormaalien Tapausten Tutkimus- ja Puolustusyhtymässä. Päähenkilö saa jatko-osassa käytettäväkseen järkälemäisen tuliaseen, joka ristitään nimellä The Big Baby. Elokuva ampuu rakettimaisia luoteja. Elokuvan tuotantobudjetti oli noin 50 miljoonaa euroa. Hellboyn viralliset nettisivut sijaitsevat osoitteessa www.hellboymovie.com.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot