Herra Ylppö & Ihmiset listaykköseksi!

Kellertävä valokuva kaljupäisestä Herra Ylpöstä, joka katselee ilmeettömänä eteensä ja pitää kaksin käsin edessään lappua, jossa lukee mustalla värllä "Pojat ei tanssi". Kuvan yläosassa valkoisella värillä mustaa taustaa vasten lukee Herra Ylppö & Ihmiset Julkaistiin 22.1.2010

Herra Ylppö & Ihmiset nousivat ensimmäisellä viralllisella listaviikollaan suoraan kärkeen syrjäyttäen listaa dominoineen saksalaisen The Baseballsin. “Pojat ei tanssi“ -albumi julkaistiin viikko sitten, ja se nousi julkaisupäivänä listalle pelkkien ennakkomyyntien perusteella.

Herra Ylppö oli itse listaykkösestä erittäin iloinen: Listaykkönen on aina upea asia. Siinä ei ole varaa mutinaan tai jossitteluun. Ykkönen on ykkönen. Ei tätä montaa kertaa elämässä koe. Viime viikollahan kävi niin, että levy noteerattiin listoille ikäänkuin vahingossa, vaikka levy oli ollut kaupoissa vain päivän. Silloin pääsimme yhden päivän myynnillä sijalle 6. ja Rumban listan ykköseksi. Nyt kun levy on ollut kaupoissa ensimmäisen kokonaisen viikon, saimme sen mitä todella toivoimme.

Samalla Ylppö pohtii listaohjelmien katoamista: Mutta koska olen satakuntalainen on tästäkin löydettävä jotain negatiivista. Hieman nimittäin harmittaa ettei enää ole television Lista-ohjelmaa. Tätä ei nyt voi jakaa samalla tavalla. Kukaan tuskin onnittelee, kun listaa ei julkaista missään isommassa mediassa. Viime levyn kohdalla kävi niin, että meidän ‘Sata Vuotta’ -levy meni ykköseksi ja Kauko Röyhkä tuli kakkoseksi. Silloin olimme naapureita ja lähdimme yhdessä oluelle. Nyt täytyy lähteä yksin.

Useiden kappaleiden sävellystyössä on ollut mukana Herra Ylpön lisäksi Hamid Moeini ja Jami Westergård. Sanoituksista vastaa Ylppö. Kokoonpano on seuraava: Herra Ylppö (laulu), Hamid Moeini (kitara), Jami Westergård (basso), Jukka “Kosmo” Kröger (rummut), Joona Kukkola (kosketinsoittimet), Janne Halmkrona (kitara), Rauli “Rake” Eskolin (tuotanto).

“Pojat ei tanssi” -albumin kappaleet:

 1. Riisu siipesi
 2. Pojat ei tanssi
 3. Horros
 4. Pikkukaupungin James Dean
 5. Rakkaus on raskasta
 6. Piraija
 7. Hylättyjen valtakunta
 8. Hamartia
 9. Paraatimarssi
 10. Entiset tyttöystävät
 11. Hylättyjen valtakunta II (Kehtolaulu)

Herra Ylppö & Ihmiset julkaisi debyyttilevyn “Sata vuotta” helmikuussa 2008. Albumi meni tuolloin suoraan virallisen albumilistan ykköseksi ja myi saman vuoden syksynä kultaa. Debyytti oli niin arvostelu- kuin myyntimenestyskin. Herra Ylppö & Ihmiset voittivat Vuoden debyyttialbumin Emma-patsaan.

Herra Ylppö & Ihmiset on:

 • Herra Ylppö (laulu)
 • Hamid Moeini (kitara)
 • Joona Kukkola (kosketinsoittimet)
 • Jami Westergård (basso)
 • Jukka Kröger (rummut)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot