HHHF09:ssä urbaanin taiteen päivätapahtuma.

9–11.10.2009 järjestettävän Helsinki Hip Hop Festivalin yhteydessä vietetään Metro-lehden urbaanin taiteen juhlaa. Lauantaina 10.10.2009 M-Barissa pidettävään päivätapahtumaan on kutsuttu joukko suomalaisen nykytaiteen kiinnostavimpia tekijöitä, jotka työstävät 25 metrin graffitiseinää DJ:den tahdittamana. Tapahtuma on maksuton.

Graffitiseinään upotettuja taulupohjia tullaan huutokauppaamaan teosten valmistuttua. Huutokaupasta saattava tuotto käytetään lyhentämättömänä Helsingin nuorisotyön hyväksi. Metro-lehden urbaanin taiteen juhlaan liittyen taiteilijoiden töitä on lisäksi lokakuun ajan näytteillä M-barissa, Cuba Cafessa ja Jenny Woossa, joihin he myös työstävät sisustukseen suunniteltua graffititaidetta.

HHHF09:ssä on esillä Teemu Mäenpään, Timo Vaittisen, Karri Kuoppalan, Traman sekä Matti Tanskasen töitä.

Teemu Mäenpää tekee voimakkaita, usein massiivisen kokoisia maalauksia ekspressiivisen maalaustradition hengessä. Mäenpään töitä on aikaisemmin ollut esillä mm. Ex Vandals -näyttelyssä vuonna 2008 Kiasmassa.

Timo Vaittinen työskentelee maalauksen ja animaation parissa. Hän on tunnettu tilallisista maalausanimaatioistaan sekä kollaasimaisista ja psykedeelissävytteisistä arjen hetkien kuvauksista. Hänen töitään on ollut esillä mm. Moskovan Museum Of Modern Artissa vuonna 2005 sekä Kiasmassa vuonna 2008. Tarkempia tietoja Vaittisesta löytyy taiteilijan nettisivuilta osoitteesta www.timovaittinen.net.

Helsinkiläinen Karri Kuoppala tunnetaan monipuolisena taiteilijana, joka tekee videoinstallaatioita, maalauksia ja veistoksia. Kuoppala kuratoi Timo Vaittisen kanssa Ex Vandals -näyttelyn Kiasmassa. Kuoppalan töitä on ollut esillä myös mm. A DIEU -näyttelyssä Helsingin kaupungin taidemuseon Kluuvi Galleriassa vuonna 2008 ja Istanbul Biennalissa Turkissa vuonna 2007. Lisätietoja osoitteesta www.karrikuoppala.com.

Trama on taiteilija kolmannessa polvessa, joka työskentelee pääasiallisesti maalauksen parissa. Omaa tyyliään Trama kuvaa termillä semi-abstrakti. Miehen töitä on ollut esillä mm., Helsinki Hall of Fame:ssa vuonna 2004 sekä Helsinki Hip Hop Festival 08:ssa. Taustatietoja Tramasta voi katsoa hänen nettisivuiltaan osoitteesta www.kessi86.com.

Matti Tanskanen on helsinkiläinen valokuvaaja, joka on vuosikymmenen ajan kuvannut henkilökuvia ystävistään sekä erilaisista artisteista. Hän on opiskellut Lahden muotoiluinstituutissa 2003-2008, ja työskentelee freelancerina Helsingissä. Tarkempia tietoja löytyy osoitteesta www.deepfriedphotography.com.

HHHF09:n konsertit pidetään Virgin Oil Co:ssa sekä Kulttuuriareena Gloriassa, joissa esiintyvät mm. yhdysvaltalaiset Trae, AZ, Cormega sekä Ill Insanity, japanilainen DJ Krush sekä kotimaiset Asa, Steen1 ja MC Ruudolf ja paljon muuta. Lippuja festivaalille myydään Tiketissä ja Lippupalvelussa. Festivaalin kotisivut ovat osoitteessa www.hhhf.fi.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot