Ilkka Alangon uusi sooloalbumi "Elektra" julkaistaan 19.8.

Ilkka Alangon "Elektra"-albumin etukannessa mustaan pukuun pukeutunut Ilkka Alanko seisoo spottivalojen säihkeessä. Kuvan vasemmassa laidassa koukeroisin valkoisin kirjaimin miehen ja albumin nimi.

Ilkka Alangon uusi sooloalbumi “Elektra” sykkii 80-lukulaisessa hengessä suurten amerikkalaisten pop-ikonien kultaamalla tanssilattialla. Rake Eskolinin rohkea ja moderni tuotanto nostaa suomalaisen soundin tuoreelle tasolle. Tämä on pop-musiikkia parhaimmillaan. Tämä on uusi Ilkka Alanko!

25 vuotta yhdessä Suomen suosituimmassa popyhtyeessä vaikuttanut Neljän Ruusun keulakuva Ilkka Alanko on kypsytellyt soololevyään jo pitkään. Olin aina miettinyt, että jonakin päivänä olisi mahtavaa tehdä konepohjaista tanssikamaa sisältävä suomenkielinen levy. Ikään kuin diskolevy! Ja sellainen, missä olisi hyviä popkappaleita, ihan niin kuin niissäkin levyissä, joita itse olin nuorempana diggaillut. Nyt pääsin vihdoin suoltamaan uudelle levylle täydellä teholla teinivuosina imuroituja Prince- ja Michael Jackson –vaikutteita sekä 80- ja 90-lukujen konepop-perversioitani. Tämä oli pakko saada tehdä, ja nyt valmiina se kuulostaa juuri sellaiselta kuin olin uneksinutkin, kertoo Ilkka levystään.

MySpace-sivuillaan Ilkka Alanko kertoo levyn kappaleista ja niiden synnystä. Esimerkiksi “Kullanhuuhtoja”-kappaleesta Ilkka kertoo näin: Kun sain tehtyä Kullanhuuhtojan ja demottua sen työhuoneellani, koin sen tunteen, mikä on yksi niistä asioista jonka takia tätä työtä ylipäätään tekee. Onnistumisen riemu! Tanssin ja lauloin yksikseni biisin tahdissa ja annoin itselleni luvan olla hetken onnellinen.

Albumilta on julkaistu radioaalloilta tutut singlet “Sattuu” ja “Etsin Sua”.

“Elektra”-albumin kappaleet:

 1. Muoti
 2. Vaasankatu
 3. Etsin sua
 4. Kullanhuuhtoja
 5. Painajaiset
 6. Sattuu
 7. Linnunpoika
 8. Se en ole minä
 9. Pikku-Jasmin
 10. Tanssi

Ilkka Alanko esiintyy:

 • 2. syyskuuta 2009: Apollo (Helsinki)
 • 11. syyskuuta 2009: Kallionhovi (Rauma)
 • 2. lokakuuta 2009: Tulisuudelma (Vantaa)
 • 4. lokakuuta 2009: Kooma (Turku)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot