Tagipilvi: ilkka alanko

Kuorosotatähti Ilkka Alanko julkaisee sooloalbuminsa uudelleen.

Ilkka Alangon "Elektra"-albumin etukannessa mustaan pukuun pukeutunut Ilkka Alanko seisoo spottivalojen säihkeessä. Kuvan vasemmassa laidassa koukeroisin valkoisin kirjaimin miehen ja albumin nimi. Julkaistiin 19.8.2010

Kuorosodan voittaneen Ilkka Alangon tuorein sooloalbumi “Elektra“ julkaistaan uudelleen. Tästä päivästä lähtien huhtikuun loppuun saakka jokaisesta myydystä “Elektra”-albumista lahjoitetaan 2€ Pohjois-Karjalan keskussairaalan nuorisopsykiatrian poliklinikalle, Kuorosodasta tuttuun hyväntekeväisyyskohteeseen.

Ilkka Alangon pitkäaikainen unelma toteutui, kun hänen ensimmäinen soololevysä ilmestyi elokuussa 2009. Olin aina miettinyt, että jonakin päivänä olisi mahtavaa tehdä konepohjaista tanssikamaa sisältävä suomenkielinen levy. Sellainen, missä olisi hyviä popkappaleita, ihan niin kuin niissäkin levyissä, joita itse olin nuorempana diggaillut. Nyt pääsin vihdoin suoltamaan uudelle levylle täydellä teholla teinivuosina imuroimiani vaikutteita 80- ja 90-lukujen popista. Tämä oli pakko saada tehdä, ja valmiina se kuulostaa juuri sellaiselta kuin olin uneksinutkin, kertoo Ilkka levystään.

Ilkka Alangolta uusi single!

Ilkka Alangosta otetussa valokuvassa vaaleahiuksinen mies oikeassa laidassa suuria julisteita vasten mustiin pukeutuneena. Hänellä mustat vaatteet ja musta lyhyt nahkatakki yllään. Kuvassa Ilkka Alanko

Ilkka Alanko julkaisee “Elektra”-levyltään uuden radiosinglen. Kappaleen nimi on “Linnunpoika” ja se on juuri jaettu radioille. Kappale on Ilkan mukaan ollut ehdoton keikkabravuuri sekä yksi hänen henkilökohtaisista suosikeistaan “Elektra”-albumilta. Kuuntele kappale suoraan täältä.

Ilkka johtaa sunnuntaista alkaen Nelosen Kuorosota-ohjelmassa Joensuun kuoroa. Neljän Ruusun laulajana kannuksensa hankkinut poppari lähtee hakemaan voittoa kevään odotetuimmassa tv-ohjelmassa. Ilkka nähdään keväällä keikoilla niin pääkaupunkiseudulla kuin Pohjois-Karjalassakin.

Ilkka Alanko ja The Giant Leapin Sebastian Rejman mukana kisaamassa Kuorosodan herruudesta.

Nelosen viime kevään menestysohjelma Kuorosota palaa jälleen ruutuun ensi keväänä uusin artistein ja uusin kuoroin. Ohjelmasarjassa kuusi artistia kerää kotikaupungistaan tai kotipaikkakunnaltaan 20 hengen kuorot, jotka kisaavat artistien johtamina toisiaan vastaan kuudessa suorassa lähetyksessä. Katsojat äänestävät suosikkikuorojaan jatkoon, ja aina yksi vähiten ääniä saanut kuoro putoaa kisasta. Voittajakuoron rahapalkinto lahjoitetaan artistin kotipaikkakunnaltaan valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Kuorosodan tuottaa Neloselle Metronome Film&Television ja ohjelma alkaa helmikuussa 2010.

Ilkka Alangon Kullanhuuhtoja lähtee valloittamaan radiotaajuuksia.

Ilkka Alangosta otetussa valokuvassa vaaleahiuksinen mies oikeassa laidassa suuria julisteita vasten mustiin pukeutuneena. Hänellä mustat vaatteet ja musta lyhyt nahkatakki yllään. Kuvassa Ilkka Alanko

Ilkka Alangon juuri julkaistun “Elektra”-levyn kolmas single “Kullanhuuhtoja” lähtee valloittamaan radiotaajuuksia. Aiemmin albumilta on julkaistu radioaalloilta tutut singlet “Sattuu” ja “Etsin sua”. MySpace-sivuillaan Ilkka Alanko kertoo tarinoita tuoreen soololevynsä kappaleista ja niiden synnystä. “Kullanhuuhtoja”-kappaleesta hän kertoo näin: Kun sain tehtyä Kullanhuuhtojan ja demottua sen työhuoneellani, koin sen tunteen, mikä on yksi niistä asioista jonka takia tätä työtä ylipäätään tekee. Onnistumisen riemu! Tanssin ja lauloin yksikseni biisin tahdissa ja annoin itselleni luvan olla hetken onnellinen.

Ilkka Alangon uusi sooloalbumi "Elektra" julkaistaan 19.8.

Ilkka Alangon uusi sooloalbumi “Elektra” sykkii 80-lukulaisessa hengessä suurten amerikkalaisten pop-ikonien kultaamalla tanssilattialla. Rake Eskolinin rohkea ja moderni tuotanto nostaa suomalaisen soundin tuoreelle tasolle. Tämä on pop-musiikkia parhaimmillaan. Tämä on uusi Ilkka Alanko!

25 vuotta yhdessä Suomen suosituimmassa popyhtyeessä vaikuttanut Neljän Ruusun keulakuva Ilkka Alanko on kypsytellyt soololevyään jo pitkään. Olin aina miettinyt, että jonakin päivänä olisi mahtavaa tehdä konepohjaista tanssikamaa sisältävä suomenkielinen levy. Ikään kuin diskolevy! Ja sellainen, missä olisi hyviä popkappaleita, ihan niin kuin niissäkin levyissä, joita itse olin nuorempana diggaillut. Nyt pääsin vihdoin suoltamaan uudelle levylle täydellä teholla teinivuosina imuroituja Prince- ja Michael Jackson –vaikutteita sekä 80- ja 90-lukujen konepop-perversioitani. Tämä oli pakko saada tehdä, ja nyt valmiina se kuulostaa juuri sellaiselta kuin olin uneksinutkin, kertoo Ilkka levystään.

Ilkka Alangolta uusi single ja musiikkivideo.

Ilkka Alangosta otetussa valokuvassa vaaleahiuksinen mies oikeassa laidassa suuria julisteita vasten mustiin pukeutuneena. Hänellä mustat vaatteet ja musta lyhyt nahkatakki yllään. Kuvassa Ilkka Alanko

Ilkka Alangon (www.ilkkaalanko.com) elokuussa julkaistava sooloalbumi “Elektra” sykkii modernisti 80-lukulaisessa hengessä suurten pop-ikonien kultaamalla tanssilattialla. Levyn ensimmäinen hittisingle “Sattuu” saa nyt jatkoa tuoreesta sinkusta “Etsin sua”.

Kappaleesta kuvatun musiikkivideon ensinäyttö on Voicen Heräämössä tiistaina 5.5. klo 9.00. Video kuvattiin Pietarissa, ja sen on tehnyt tuotantoyhtiö Pablo. Ensinäytön jälkeen video on nähtävissä Ilkka Alangon MySpacessa, Emin Jukeboxissa_ja _YouTubessa. “Etsin sua” -singlen voi kuunnella täältä.

Ilkka Alangon uusi soololevy on popmusiikkia parhaimmillaan!

Ilkka Alangon uusi sooloalbumi sykkii 80-lukulaisessa hengessä suurten amerikkalaisten pop-ikonien kultaamalla tanssilattialla. Rake Eskolinin rohkea ja moderni tuotanto nostaa suomalaisen soundin tuoreelle tasolle. Tämä on pop-musiikkia parhaimmillaan. Tämä on uusi Ilkka Alanko!

25 vuotta yhdessä Suomen suosituimmassa popyhtyeessä vaikuttanut Neljän Ruusun keulakuva Ilkka Alanko on siirtynyt soolouralle. Siirtymä oman materiaalin pariin on haave, jota Ilkka on kypsytellyt jo pitkään.

Ilkka Alanko yllättää kesäsinkulla.

Harmaasävyinen valokuva Ilkka Alangosta, jolla mutsat housut ja musta t-paita yllään. Miehellä lyhyt tumma tukka ja käsivarret ristissä. Tausta on vaaleanharmaa, liukuvärjätty. Ilkka Alangolta kesäsingle

“Kesä meidän” on Ilkka Alangon säveltämä ja sanoittama uusi kesäsingle. Ilkka Alanko intoutui kesäbiisin tekoon muiden sävellystöidensä ohessa. Kappaletta säveltäessäni tuli uskomattoman kesäinen fiilis, ja sanat sitten syntyivätkin helposti samoissa tunnelmissa, Ilkka kertoo uudesta kappaleestaan.

Elektronista soundia ja auringonpaahteista poppia yhdistelevän kappaleen on tuottanut Rake. Kuuntele kappale tästä.

Käyttöehdot