Etusivu: Tiina

Tiina

Jos olisin mies

  • Julkaistu 07.06.2008
  • Tagit:
  • Luettu 2863 kertaa

Nii-in. Nyt hiljattain katsottuani erästä ulkomaista elokuvaa, tuli mieleen vähän ajatuksia (vau, blondilla ajattelee, harvinaista!) siitä minkälaista mahtaisi olla elämä jos olisin syntynyt mieheksi naisen sijaan. En nyt tietenkään väitä haluavani lähteä mihinkään kirurgiseen leikkaukseen, jossa vähän nips, naps, vaan leikitellään tällä ajatuksella. Elämä olisi varmasti paljon helpompaa ja ennen kaikkea nopeampitempoista kuin nyt mimminä on.

Miehenä voisin jättää meikkaamatta ja välittämättä sen kummemmin siitä miltä ulkonäköni näyttää kun lähden ovesta ulos. Äijänköriläänä voisi valita aamusella vaatteet lattialta ja kiskoa ne ylle — häipyä sen kummemmitta aamutoimitta töihin tai kouluun. Tasa-arvon nimissä joskus meinasin jo kokeilla samanlaista aamurutiinia, mutta ei kestänyt kantti! Kai se kielii siitä miten tapoihin piintynyt olen, ja eiköhän tuolla luonteenlujuudella (tai sen puutteella) ollut merkitystä myös. Sukupuoliroolit rocks, not.

Äijänä ollessa pukeutumiseen tai “laittautumiseen” ei kovin moni mattimeikäläinen panosta juurikaan aikaa. Tai ei ainakaan täällä Suomessa, en sitten tiedä miten on maailman meno näissä merkeissä esimerkiksi suuren rapakon toisella puolen. Suomalainen mies nähdäkseni pistää puvun päälle vain häissä ja hautajaisissa. Tokihan noita bisneslookkeja ja trenditietoisia gentlemanneja täälläkin päin pyörii, mutta tavikset ovat Helsingissäkin yleisin näky kun tilannetta tarkistellaan esimerkiksi Rautatieasemalla tai bättre folkin kotikorttelien alueella.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot