Ilkka Alanko ja The Giant Leapin Sebastian Rejman mukana kisaamassa Kuorosodan herruudesta.

Nelosen viime kevään menestysohjelma Kuorosota palaa jälleen ruutuun ensi keväänä uusin artistein ja uusin kuoroin. Ohjelmasarjassa kuusi artistia kerää kotikaupungistaan tai kotipaikkakunnaltaan 20 hengen kuorot, jotka kisaavat artistien johtamina toisiaan vastaan kuudessa suorassa lähetyksessä. Katsojat äänestävät suosikkikuorojaan jatkoon, ja aina yksi vähiten ääniä saanut kuoro putoaa kisasta. Voittajakuoron rahapalkinto lahjoitetaan artistin kotipaikkakunnaltaan valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Kuorosodan tuottaa Neloselle Metronome Film&Television ja ohjelma alkaa helmikuussa 2010.

Kuorosodan artistit ovat:

  • Kristiina Brask
  • Sani
  • Virve Rosti
  • Ilkka Alanko
  • Marco Hietala
  • Sebastian Rejman

Ilkka Alanko (Joensuu)

Ilkka Alanko on Joensuusta kotoisin oleva popmuusikko, joka tunnetaan legendaarisen Neljä Ruusua -yhtyeen keulakuvana ja sooloartistina. Laulaja-kitaristi-sanoittaja aloitti musisoimisen nelivuotiaana viululla, siirtyi kolmisen vuotta myöhemmin klarinettiin, jonka jälkeen hän otti instrumentikseen käyrätorven, jota soitti aina 17-vuotiaaksi asti. Sitä ennen Ilkka oli innostunut klassisen musiikin ohessa myös rockista, mihin hänet oli tutustuttanut vanhempi veljensä Ismo Alanko.

Koripalloa harrastavan Ilkan pitkäaikainen unelma toteutui, kun konepohjaista tanssimusiikkia sisältävä suomenkielinen Elektra-soololevy ilmestyi elokuussa 2009.

Sebastian Rejman (Helsinki)

Sebastian Rejman on suomalaisen vuonna 2005 Helsingissä perustetun The Giant Leap rock-yhtyeen laulaja-kitaristi The Giant Leapin lokakuussa 2007 julkaistulta debyyttialbumilta “Another Day Rising” lohkaistiin neljä singleä ; “All In My Head”, “Remember”, “Messing With My Mind” ja “Somebody Else”, joista ensimmäisenä mainittu nousi Suomen soitetuimmaksi kappaleeksi elokuussa 2007. Yhtye oli vuoden 2008 Suomen keikkailevimpia artisteja ja he saivat Emma-ehdokkuuden Vuoden Yhtyetulokas -sarjassa. Yhtye on parhaillaan valmistelemassa helmikuussa 2010 julkaistavaa albumiaan ja levyltä on ilmestynyt kaksi radiosingleä, kappaleet “Beautiful Goodbye” ja “Best Time Of Your Life”. Sebastian Rejman vastaa kappaleiden sanoitus ja sävellyspuolesta.

Helsingin Kalliossa koko ikänsä asuneen Sebastianin musiikillinen ura sai alkunsa 14-vuotiaana, kun hän tarttui kitaraan ja aloitti säveltämisen ja laulamisen. Musiikillisina esikuvina Sebastian pitää Elvistä esiintyjänä ja Bruce Springsteeniä tarinan kertojana ja säveltäjänä.

Lisätietoja Kuorosodasta löytyy osoitteesta www.nelonen.fi/kuorosota.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot