Kokopitkä indie-elokuva Korkein Oikeus saa ensi-iltansa R&A festivaaleilla.

Yansa Productionsin tuottama ja Olli Ylisen ohjaama elokuva Korkein Oikeus saa ensi-iltansa 18.–28. syyskuuta pidettävillä Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla. Elokuva on nuorten opiskelijoiden ja itseoppineiden tekijöiden yhteistyössä pitkälti talkoovoimin tehty taidonnäyte siitä kuinka pienellä budjetilla ja digitaaliteknologiaa hyödyntämällä on mahdollista tehdä laadukasta elokuvaa.

Korkein Oikeus on mustalla huumorilla terästetty syvämietteinen draama helsinkiläisten nuorten alakulttuureista. Elämänsä tärkeässä tienristeyksessä oleva 23-vuotias Noa kokeilee päihteiden käytöllä tajuntansa rajoja, sekä löytää palasia itsestään uusien ihmissuhteidensa kautta. Oikeuden eteen hän kuitenkin joutuu oman mielensä sisällä. Päärooleissa nähdään Antti Launonen, Marja Salo, Jyrki Nousiainen ja Laura Birn. Elokuvan ohjaaja Olli Ylinen (s. 1982) on nuori lupaus, jolla on takanaan kymmenkunta lyhytelokuvaa.

Korkein Oikeus -elokuvaa levitetään myöhemmin lokakuussa ympäri Suomea pienemmissä teattereissa joissa sen digitaalinen näyttö on mahdollista. Näihin näytöksiin yhdistetään keikkakiertue, jossa esiintyy elokuvassa esiintyviä bändejä.
Alla listatuissa näytös- ja keikkapäivämäärissä esiintyvät Hidria Spacefolk sekä Skyjacker. Lisäinfoa muista päivistä ilmoitetaan elokuvan nettisivuilla. Elokuvan internetsivut ja 8.8.2008 ilmestynyt uusi traileri löytyvät osoitteesta www.korkeinoikeus.com.

  • 15. lokakuuta 2008: Klubi (Turku)
  • 1. marraskuuta 2008: Kino Tapiola (Espoo)

Marraskuussa elokuvaa voi ladata netistä vapaaehtoista maksua vastaan 5 päivän ajan. Finnkino levittää elokuvan DVD:n. Se tulee myyntiin ja vuokraamoihin ympäri Suomea. DVD julkaistaan 5 joulukuuta 2008.

Elokuvan musiikkina soi suomalaisia indie-artisteja ja elokuvan musiikista julkaistaan soundtrack. Soundtrackillä esiintyy mm. Hidria Spacefolk, NoShame, Regina, Jericho Fuzz, Kiwa, Unlive, Skyjacker ja useita muita artisteja. Soundtrackiltä löytyy monipuolisesti musiikkia aina popista, raskaan rockin kautta psyksedeelliseen konemusiikkiin.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot