Lisää HHHF 09 -esiintyjiä varmistunut.

Helsinki Hip Hop Festival 09:n esiintyjälista on vahvistunut useilla maailmanluokan DJ-ryhmittymillä: 9.–11.10.2009 järjestettävään festivaaliin on kiinnitetty yhdysvaltalainen Ill Insanity sekä kotimaiset Anomymous & Didier ja Fiskars & J-Laini. Lisäksi festivaalin Gloriassa järjestettävän avausklubin esiintyjät ovat varmistuneet.

Ill Insanity on kolmen DJ:n, Rob Swiftin, Total Eclipsen sekä Precisionin muodostama yhtye, joka jatkaa legendaarisen X-Ecutionersin tarinaa. Maailman johtavaksi turntableisti-ryhmäksi kutsuttu X-Ecutioners oli aikoinaan ensimmäinen isolle levy-yhtiölle kiinnitetty DJ-ryhmä ja julkaisi levyjä, joilla vieraili niin arvostetuimmat kulttinimet kuin suuret maailmanluokan artistit. Yli kymmenen vuoden X-Ecutioners-rupeaman jälkeen Rob Swift, Total Eclipse ja Precision päättivät uudistua ja perustivat Ill Insanityn. Ill Insanityn ensimmäinen albumi “Ground Xero” ilmestyi vuonna 2008. Ahkeran keikkailun lisäksi jäsenet ovat osallistuneet lukuisiin sivuprojekteihin, he ovat mm. perustaneet Faith No Moren nokkamiehen Mike Pattonin kanssa yhtyeen General Patton vs. The X-Ecutioners.

Anonymous & Didier ovat pitkään olleet merkittävimpiä tekijöitä kotimaisen hip hop -kulttuurin kehittymisessä. Miesten ansioluettelo on todella pitkä, he ovat vastanneet lukemattomista legendaarisista klubeista, olleet perustamassa uraa uurtavaa Lifesaver-levykauppaa, tuottaneet lukemattomia artisteja, tuoneet kovia kulttinimiä Suomeen esiintymään ja niin edelleen. Miesten DJ-setti keräsi runsaasti kehuja HHHF08:ssa Tavastialla, nyt heidän ilmiömäistä työskentelyä saadaan seurata M-Barin ulkotapahtumassa lauantaina 10.10.2009. Samassa tapahtumassa on levyjä pyörittämässä myös turkulainen pitkän linjan hip hop-mies DJ Sucks.

Fiskars & J-Laini ovat Anonymouksen tapaan tuttuja helsinkiläisestä Top Billin -kollektiivista, josta on muodostunut todellinen instituutio Suomen klubikentällä. Top Billinin miehet löytää useimpien Helsingin suosituimpien klubien taustalta. Top Billin myös julkaisee levyjä ja jo ensimmäinen kollektiivin julkaisu nousi suositun turntablelab.com:n myyntilistan ensimmäiseksi. Tämän myötä Top Billin on keikkaillut koko ajan ahkerammin myös ulkomailla, mm. 2008 he kiersivät Pohjois-Amerikkaa M.I.A:n lämppäreinä.

Gloriassa 9.10.2009 järjestettävässä tapahtumassa esiintyvät Steen 1, MC Ruudolf sekä Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin muodostama Teflon Brothers. Koko festivaalin avaava tapahtuma on ikärajaton.

Festivaalin liput tulevat myyntiin keskiviikkona 9.9.2009, jota ennen tiedotetaan vielä viimeiset esiintyjät. Lisätietoja ja uutisia festivaaliin liittyen voi seurata osoitteessa www.hhhf.fi.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot