Nirvanalta "Nirvana Live At Reading" -livelevy.

Kellertävä valokuva kolmesta miehestä nojailemassa seinään ja naureskellen. Kuvan yläosassa punaisella värillä lukee Nirvana ja sen alla pienemmällä, että "At Reading Festival". Julkaistaan 3.11.2009

Legendaarisen Nirvana-yhtyeen suuren yleisön korville nostanut keikka vuoden 1992 Reading-festivaalissa taltioitiin julkaistavaksi myöhemmin. Levyn julkaisu tulee koittamaan vuosien odotuksen päätteeksi 3. marraskuuta live-DVD:nä ja -CD:nä, sekä vinyyliversiona saman kuukauden 17. päivä. Livelevy on nimeltään paljastavasti “Nirvana Live At Reading” ja se sisältää 30.8.1994 tehdyn keikkataltioinnin Britanniassa vuosittain järjestettävästä festivaalista. Vuonna 1994 Nirvana oli festivaalin pääesiintyjä. Shown taltiointi on ilmestynyt aikaisemmin bootleg-julkaisuina, mutta nyt ensimmäistä kertaa DVD-laadulla. Kiekon ääniraita on tosin napattu originaaliäänitteiltä.

Nirvanan konsertti Reading-festivaalissa tarjosi faneille useita sellaisia biisejä, joita bändi ei purkittanut kuin vasta vuonna 1993 albumia “In Utero” varten. Tällaisia harvinaisuuksia ovat “All Apologies”, “Dumb” ja “Tourette’s”. Konsertin aikana kuullaan lisäksi useita harvinaisia Nirvanan tekemiä covereita ja hämäriksikin luonnehdittavia sävellyksiä ajalta ennen kuin Nirvana oli kunnolla päässyt toimintansa aloittamaan.

Bändin rumpalina toiminut Dave Grohl hehkuttaa tätä konserttia bändinsä uran suurimmaksi kohokohdaksi. Miehen mukaan show oli valtaisa ja Nirvanan saatua kunnian esiintyä sen päätähtenä, yhtye ryhtyi petraamaan soittotaitojaan tiiviiden bänditreenien varrella jo kolme kuukautta ennen festivaalia. Readingin keikka arvosteltiin musiikkilehti Kerrangissa yhdeksi sadasta konsertista, jotka “järisyttivät” maailmaa ja se myös arvosteltiin Nirvanan uran yhdeksi suurimmista hetkistä faniäänestyksen voimin, jonka organisoi Britanniassa toimiva musiikkitalo NME. Alla listatun soittolistan seassa on kaksi sellaista biisiä, joita ei ole virallisesti julkaistu aikaisemmin muissa yhteyksissä.

“Nirvana Live At Reading” -kappalelista:

 1. Breed
 2. Drain You
 3. Aneurysm
 4. School
 5. Sliver
 6. In Bloom
 7. Come as You Are
 8. Lithium
 9. About a Girl
 10. Tourette’s
 11. Polly
 12. Lounge Act
 13. Smells Like Teen Spirit
 14. On a Plain
 15. Negative Creep
 16. Been a Son
 17. All Apologies
 18. Blew
 19. Dumb
 20. Stay Away
 21. Spank Thru
 22. Love Buzz (ei sisälly CD-versiolle)
 23. The Money Will Roll Right In (Fang-cover)
 24. D-7 (Wipers-cover)
 25. Territorial Pissings

Nirvana oli:

 • Kurt Cobain (laulu ja kitara)
 • Krist Novoselic (basso)
 • Dave Grohl (rummut)

Jaa Facebookissa

Kapu kirjoitti 4946 päivää sitten, että:

Mitäköhän ihmettä se tää on kun Nirvana tän mukaan ollu pystyssä vielä 1994? lol Hyvää tietoa sullakin.

n:o

asdf kirjoitti 4945 päivää sitten, että:

Ois kyllä harvinainen konsertti toi 30.8.1994 :) Ja miltähän originaaliäänitteiltä tuossa nyt on äänet napattu? Ei kait tuosta oo ollu infoa mikä miksaus on kyseessä.

n:o

tedium kirjoitti 4892 päivää sitten, että:

mut ite levy ny potkii miltei luvattoman kovaa.
ärhäkkää tavaraa.
et hieno lukitus, suorastaan kulttuuriteko, et se ny julkaistiin!
:)

n:o

Mr. Moonlight kirjoitti 4887 päivää sitten, että:

…juu tää ed. on oikeassa, kova levy on, hyvä pläjäys!! – kun on ollu aikaisemmin saatavilla vaan rupisilla saundeilla.
dvd on pieni pettymys, aika kultaa muistot…
NIRVANA f*cking RULES!! ALWAYS!!

n:o

Henri Immonen kirjoitti 4376 päivää sitten, että:

Onpa fiksusti sitten tuohon laitettu kuva bootleg-julkaisusta. Älkää vaan erehtykö ostamaan tuota At Reading festival DVD:tä joka kuvassa on (vaikka monet levykaupat sitäkin myy), oikean julkaisun kannessa on livekuva kyseiseltä keikalta (Kurt hyppää ilmaan) ja julkaisun nimi on “Live at Reading”. Tuossa bootleg-versiossa on todella surkea kuvanlaadu.

n:o

Käyttöehdot