Mannerheim-elokuvan ensi-ilta vuonna 2009.

Harmaasävyinen valokuva Mannerheimia näyttelevästä Mikko Nousiaisesta. Mies seisoo ryhdikkäänä univormuunsa pukeutuneena. Hänellä on upseerivyö ja ansiomitalit puvussaan. Suikka päässä. Kuva: Solar Films / Jim Udenberg

Draama-/elämäkertaelokuva marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimista on tarkoitus saada julkaisukuntoon alustavasti 30. lokakuuta 2009 mennessä. Elokuvan ohjaustyöstä vastaa ulkomaillakin mainetta niittänyt ohjaaja Renny Harlin. Elokuvan tuottaa Markus Selin Solar Filmsin kanssa. Elokuvan tuotantoyhtiö kertoo elokuvan kertovan Mannerheimin elämäntarinan alkaen suurmiehen nuoruusvuosista lähtien. Mannerheimin kerrotaan olevan mahtava hanke Suomen elokuvahistoriassa, sillä sen budjetti on noin 10 miljoonaa euroa. Mannerheimia kuvataan tämän vuoden syksystä lähtien. Kuvaustöiden arvellaan päättyvän ensi vuoden kesällä. Leffaa nauhoitetaan täällä Suomessa, mutta myös Liettuassa, Venäjällä ja Puolassa asti. Rainan käsikirjoittaman tarinan on toteuttanut Heikki Vihinen, joka on tamperelainen Tampereen Teatterin johtohahmo. Mies on tuttu myös hänen kytköksistään suosittuun Kummeli-koomikkoryhmään.

Solar Filmsin Mannerheim-elokuvan päätähtenä toimii Mikko Nousiainen (s. 1975), joka on ehtinyt tutustua rooliinsa Mannerheimina jo vuoden 2006 alusta lähtien. Mies on perinteisen roolityön lisäksi opetellut mm. ratsastamaan ja tutustunut venäjän kieleen.

Marsalkka Mannerhemin elämänvaiheista kertovan elokuvan Solar Filmsin julkaisemassa synopsiksessa kerrotaan, että elokuva on tarina miehestä, joka hiljattain välittiin suurimmaksi suomalaiseksi kautta aikojen. Mannerheim on tarina suuresta sotilasjohtajasta ja pelottomasta tutkimusmatkailijasta, kaukokatseisesta valtiomiehestä. Elokuvassa seurataan Mannerheimin kohtaloa nuoruudesta asti. Mannerheim-elokuvassa esitellään myös ikonin kääntöpuoli hänen inhimillisine vikoineen, vihastumisineen ja naissuhteineen.

Mannerheim-elokuvan toteuttajat

  • Käsikirjoitus: Heikki Vihinen
  • Ohjaus: Renny Harlin
  • Tuotantoyhtiö: Solar Films / Liberty Productions
  • Tuottaja: Markus Selin

Elokuvan tuotantokustannuksia on pyritty kattamaan esittelemällä Erik Bruunin suunnittelema Suomen ensimmäinen kansalaismitali. Mitali on muisto itsenäisyyden juhlavuodesta. Champion of Liberty -yhdistyksen lyöttämä itsenäisyyden 90. ja Suomen Marsalkka Mannerheimin syntymän 140. juhlavuoden kunniaksi luotu hopeinen Mannerheim-muistomitali on myynnissä 40 euron kappalehintaan R-kioskeissa kautta maan. Mitalin voi ostaa myös Champion of Liberty -yhdistyksen nettisivujen kautta. Jetoni on tarkoitettu jokaiselle suomalaiselle ja kaikille Suomen ystäville ulkomailla. Se on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat kunnioittaa Mannerheimin muistoa. Muistomitali on Suomessa ensimmäinen yleinen kansalaismitali, niin kutsuttu jetoni. Sen kantaminen ei edellytä kuulumista sotilaalliseen joukkoon, eikä mihinkään järjestöön tai yhdistykseen.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot