Massive Attack tarjoaa ensimmäisen maistiaisen helmikuussa ilmestyvältä "Heligoland"-albumiltaan.

Massive Attackin kaksi jäsentä, jotka ovat miehiä, seisovat harmaan betonimaisen rakennelman sisällä suuren betonipylvään toisilla puolilla. Vasemmanpuoleinen on valkoihoinen ja valkopaitainen, oikeanpuoleinen mustaihoinen ja mustapaitainen. Kuvassa Massive Attack

Massive Attack tarjoaa ensimmäisen maistiaisen helmikuussa ilmestyvältä “Heligoland”-albumiltaan. Varsinaista singleä albumilta ei ole luvassa, mutta bändi tarjoaa raotusta tulevaan materiaaliin antamalla kuultavaksi kappaleen “Paradise Circus”. Kappaleen vierailevana laulusolistina on amerikkalainen Hope Sandoval. Kuuntele kappale suoraan tästä ja katso kappaleeseen tehty lyhytfilmi siirtymällä tänne.

Massive Attack julkaisee viidennen studioalbuminsa “Heligoland” helmikuun kuudes päivä. Levyn laulusolisteina vierailevat Damon Albarn, Hope Sandoval, Martina Topley-Bird, Guy Garvey ja Tunde Adebimpe. Lisäksi pitkään yhtyeen kanssa työskennellyt Horace Andy palaa Massive Attackin perustajajäsenien Robert Del Najan ja Grant Marshallin rinnalle. Lauluosuuksiensa lisäksi Damon Albarn soittaa bassia kappaleessa “Flat Of The Blade” ja koskettimia kappaleessa “Splitting The Atom”. Portsiheadin Adrian Utley puolestaan soittaa kitaraa biisissä “Saturday Come Slow”. Muutamilla biiseillä kuullaan lisäksi Massive Attackin ja DFA:n Tim Goldsworthyn yhteistyön tuloksia. Albumin kansi on Robert Del Najan kädenjälkeä.

“Heligoland”-albumin kappaleet:

 1. Pray For Rain (featuring Tunde Adebimpe)
 2. Babel (featuring Martina Topley-Bird)
 3. Splitting The Atom (featuring Robert del Naja/Grant Marshall/Horace Andy)
 4. Girl I Love You (featuring Horace Andy)
 5. Psyche (featuring Martina Topley-Bird)
 6. Flat Of The Blade (featuring Guy Garvey)
 7. Paradise Circus (featuring Hope Sandoval)
 8. Rush Minute (featuring Robert del Naja)
 9. Saturday Come Slow (featuring Damon Albarn)
 10. Atlas Air (featuring Robert del Naja)

Kolmen viiden vuoden aikana Robert Del Naja on sekä säveltänyt että tuottanut musiikkia lukuisiin elokuviin ja dokumentteihin. Mainittakoon näistä mm. Trouble In The Water, 44 Inch Chest, In Prison My Whole Life ja Gamorra, josta Robert Del Naja voitti parhaan kappaleen David Di Donatello -palkinnon. Tänä vuonna Massive Attack voitti Outstanding Contribution to British Music -palkinnon Ivor Novello Awardseissa.

Massive Attack on:

 • Robert “3D” Del Naja
 • Grant “Daddy G” Marshall

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot