Myrsky-elokuva ensi-iltaan elokuussa.

Suomalaista tuotantoa ja toteutusta edustava Myrsky (www.myrskyelokuva.fi) on elokuva, joka saa ensi-iltansa elokuussa 15. päivä kuluvana vuonna. Elokuva sijoittuu vuoteen 1989 ja pyrkii kertomaan Myrsky-nimisen paimenkoiran tarinaa. Elokuvan näyttelijäkaarti koostuu nuoresta väestä, sillä leffan pääosaan on valittu vain 8-vuotias Ronja Arvilomma, 15-vuotias Sara Tammela ja 17-vuotias Antti Väre, Laura Malmivaara ja Janne Virtanen. Myrskyä tähdittää kotimaisen elokuvarintaman kärkinimet, kuten Outi Mäenpää, Ville Virtanen ja Mikko Kivinen sekä Kristiina Elstelä. Elokuvan ohjasi Kaisa Rastimo, joka on tullut parhaiten tutuksi naisen kytköksistä Heinähattu ja Vilttitossu -nimiseen elokuvaan, jossa hän toimi samankaltaisessa toimessa kuin nytkin.

Syksyllä suurelle kankaalle ilmestyvä Myrskyn kerrotaan olevan jännittävä ja hauska, mutta hieman surullinenkin, elokuva kaikille eläinrakkaille ihmisille.

Elokuvan ohjannut Kaisa Rastimo myös toteutti elokuvan käsikirjoituksen. Alkuperäinen idea Myrskyn juonikuvioihin on kuitenkin Salattujen elämien tuottajana toimivan Marko Rauhalan ideoima. Varsinainen Myrsky-koira, rodultaan kaukasianpaimenkoira, on Rauhalan jo pennusta asti tähän projektiin Tuire Kaimion avustuksella koulutettu. Kaukasianpaimenkoirat ovat suojelleet omistajiaan, paimenia, Kaukasuksen vuoristossa jo satojen vuosien ajan. Rotu on todettu erinomaiseksi vartijaksi. Koirat ovat luonteeltaan kuin tehty vartioimaan ja suojelemaan. Kaukasianpaimenkoirat rakastavat perhettään ja vihaavat tunkeilijoita sydämensä pohjasta.

Mistä Myrsky-elokuvassa kerrotaan?

Tässä tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa kerrotaan kaukasianpaimenkoiran historiasta. Elokuvassa paljastetaan katsojalle, miten viime vuosisadan alueella Euroopan poliittinen koneisto käänsi koiran ihmistä vastaan. Myrsky-koiran tarina alkaa vuodesta 1989, jolloin Saksassa murtuu pahamaineinen Berliinin muuri. Suomalainen mies löytää itä-berliiniläiseltä torilta koiranpennun, joka istuu laatikossa kananpoikien seassa. Joku aikoo lopettaa pennun, mutta suomalainen mies päättää pelastaa koiranpennun ja päätyy kuljettamaan sen perheensä lemmikiksi koti-Suomeen. Mies antaa pennun vaimonsa ja tyttäriensä (Muru, 7-vuotias ja _Minttu, 13-vuotias) tarkasteltavaksi. Kaikki ihmettelevät Myrsky-karvapalloa. He eivät tiedä mitään koiranpennusta, eivät edes sitä mitä rotua se edustaa.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot