Neondazelta esikoisalbumi 12. syyskuuta.

  • Julkaistu 13.08.2008
  • Tagit:
  • Luettu 1418 kertaa

Ruotsalainen hard rock -bändi Neondaze (www.neondaze.net) julkaisee debyyttialbuminsa “Neondaze” 12. syyskuusa Artist Servicen / MBM:n kautta. Yhtye uutisoi puoli viikkoa sitten solmimastaan yhteistyösopimuksesta saksalaisen Artist Servicen kanssa. Albumi äänitettiin bändin kitaristi Lars Boquistin kotistudiossa, sillä bändi koki kelvollisen studion varaamisen olevan turhan tyyristä touhua. Levy miksattiin ja masteroitiin Stefan Petterssonin toimesta Realtime Recording Studion uumenissa Neondazen kotikaupingissa Norrköpingissä. Levy sisältää tusinan verran melodisia ja tarttuvia hard rock -värssyjä.

Neondazen luoma kappale “Intoxicated” päätyi Perris Recordsin syyskuussa 2007 esiin raahaamalle kokoelma-albuille “Hollywood Hairspray 7”. Levy sisältää yhteensä 14 biisiä eri artisteilta. Kiekko sisältää 53 minuuttia musiikkimateriaalia.

Orkesteri kertoo sen toiminnan startanneen siten, että kitaristi Lars Boquist katseli eräänä iltana televisiosta ruotsalaista versiosta Star Search -realitysarjasta. Hän näki ohjelmassa esiintymässä Marcus Lundgrenin, joka oli tuohon aikaan tuntematon laulaja musiikkirintamalla, esittämässä AC/DC:n Bon Scottia. Lundgren ei voittanut laulukilpailua, mutta hän vakuutti Larsin taidoillaan, joten Lars päätti kutsua miehen omaan bändiviritelmäänsä mukaan. Marcuksesta tuli näin Neondazen virallinen vokalisti. Kitaristi Lars, joka on ex-jäsen Reptilianissa ja Pole Positionissa, oli jo aikaisemmin kutsunut Neondazeen rumpaliksi Hampus Landinin ja basisti Jesper Lahnin. Hampus oli jo ehtinyt hankkia kannuksensa paukuttamalla peltejä sellaisessa rytmiryhmässä kuin Miss Behaviour.

Neondaze on:

  • Marcus Lundgren (laulu)
  • Jesper Malm (basso)
  • Lars Boquist (kitara)
  • Hampus Landin (rummut)

Yhtye tunnustaa olevansa vaikuttunut sellaisten bändien musiikista kuin Ozzy, Van halen, Def Leppard, Thin Lizzy, Black Sabbath, Ufo, Whitesnake, Rainbow, Rush ja Kiss, joilta Neondaze on ottanut inspiraatiota ja vaikutteita omiin biiseihinsä.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot