Odotettu "Ipanapa 2" -albumi julkaistaan 29.10.

 • Julkaistu 25.09.2008
 • Tagit:
 • Luettu 2265 kertaa

Lastenlevyn "Ipanapa 2" kansitaide. Kuvassa näkyy keltaista taustaa värikäs piirros laumasta metsäneläimiä vihreän luonnon helmassa. KUvassa vasemmalla suurisilmäinen lapsonen, joka soittelee kitaraa lintujen piiperrellessä hänen ympärillään. Kuvan yläosa Levyllä 13 kappaletta

Viime syksyn yllättäjä, miltei platinaa myynyt lastenalbumi “Ipanapa 1” saa odotettua jatkoa. Uusi koko perheen lastenlevy on koottu jälleen eturivin suomalaisten pop- ja rock-muusikoiden voimin.

29.10. julkaistavalla levyllä ovat mukana muun muassa Lauri Tähkä, moninkertainen Emma-voittaja Jenni Vartiainen, Idols-voittaja Hanna Pakarinen, Egotripin Mikki Kauste ja viime vuoden ylistetyin ruotsalainen yllättäjä Anna Järvinen. Levyllä kuullaan myös kolme suomenkielistä debyyttiä: suomeksi laulavat ensimmäistä kertaa niin Hanna Pakarinen, Jyrki69 kuin Anna Järvinenkin.

Uudella levyllä varsinkin eläimet ovat olleet inspiroivassa roolissa. Jenni Vartiaisen suloinen tarina kertoo Jennin koirasta Urho Kepposesta, Jyrki69 taas kertoo inspiraation lauluunsa lähteneen lepakosta, joka asui The 69Eyesin rumpalin Jussi69:n räystään alla. Myös riemukkaita ralleja löytyy, kuten Lauri Tähkän lastenjuhlaklassikko “Vattat täynnä” -kappaleessa. Ajattelin, että laulussa pitää olla ainoastaan kolme sointua, sana pieru ja telkänmuna. Siinä oli palikat lauluun, Lauri kertoo.

Hauskana kuriositeettina albumilla on mukana myös Suomen paras inhimillinen äänikone eli Felix Zenger, jonka riemastuttava kappale “Suumusaa” on hieno osoitus siitä, ettei hyvän musiikin tekemiseen tarvita välttämättä mitään muuta kuin oma suu.

‘Ipanapa 2’ on monessa mielessä ehyempi levy, kuin ‘Ipanapa 1’. Tämä on tietysti luonnollista, kun kaikki oli edellisen levyn kohdalla vielä uutta. Musiikin monimuotoisuudesta huolimatta tällä levyllä on selkeämmin oma soundinsa. Se on myös rytmikkäämpi ja jollakin tavalla pirteämpi. Hyvä levy!, toteaa “Ipanapa 2” -levyn tuottaja Lasse Kurki.

Vaikka olimme todella tyytyväisiä ‘Ipanapa 1’ -albumiin ja olemme saaneet siitä pelkästään positiivista palautetta, on pyrkimyksemme tehdä jokaisella ‘Ipanapa’-julkaisulla aina jotakin hieman paremmin. Uusi levy on mielestämme — positiivisesti — hieman lapsellisempi. Samoin meillä oli tällä levyllä kunnia saada työskennellä useamman loistavan naisartistin kanssa. Tämä tuotti edellistä tasapainoisemman lopputuloksen, jatkaa Timo Kuoppamäki EMI:ltä.

Naisartisteja levyllä riittääkin: Janna raottaa ovea pikkutyttöjen sielunelämään reippaalla motown-henkisellä tulkinnallaan “Et sä mua määrää”. Suomalaista laulaja-lauluntekijä -mainetta ylläpitävät Ninni Poijärvi ja Laura Sippola ovat saaneet seurakseen ruotsinsuomalaisen virkasiskonsa Anna Järvisen. Anna esiintyy ensimmäistä kertaa kokonaisen biisin verran suomen kielellä pirteällä nostalgiapalalla “Onnenpäivänen”.

Lasten iloksi suomeksi esiintyvät ensimmäistä kertaa myös Jyrki69 sekä Hanna Pakarinen. Hannan biisillä “Mörkö Mainio” Ipanapa-sävellysdebyyttinsä tekee molemmat Ipanapa-levyt tuottanut Lasse Kurki.

Kuuntele ääninäytteitä “Ipanapa 2” -albumin kappaleista:

“Ipanapa 2” -albumin kappaleet:

 1. Lauri Tähkä: “Vattat täynnä”
 2. Hanna Pakarinen: “Mörkö mainio”
 3. Mikki Kauste: “Tilulilulei”
 4. Janna: “Et sä mua määrää”
 5. Jenni Vartiainen: “Urho Kepponen”
 6. Samuli Laiho: “Vanha rämä Volkkari”
 7. Felix Zenger: “Suumusaa”
 8. Anna Järvinen: “Onnenpäivänen”
 9. Ninni Poijärvi: “Sukkasillaan”
 10. Mikko Kuustonen: “Hyvä rytmi”
 11. Jyrki69: “Lennä lennä lepakko”
 12. Laura Sippola: “Piukusuu”
 13. Juha Lehti: “Stefin laulu”

Bändi:

 • Lasse Kurki (kitara, banjo, ukulele, perkussiot, kellopeli ja muut lelut, taustalauluja)
 • Pekka Gröhn (basso)
 • Sami Kuoppamäki (rummut, perkussiot, haarukat-veitset-lusikat”
 • Pessi Levanto (piano ja rhodes)
 • Miikka Paatelainen (kitara, slide gtr, pedal steel ja theremin)

Ipanapa Records:

“Ipanapa 2” julkaistaan EMI Finlandin lastenmusiikkiin keskittyvä levymerkki Ipanapa Recordsin kautta. Ipanapa Recordsin filosofiana tehdä mahdollisimman korkeatasoista ja hyvin tuotettua lastenmusiikkia ja lastenviihdettä. “Ipanapa 1” -albumin lisäksi levymerkki on julkaissut tänä vuotta muun muassa Risto Räppääjä -elokuvan soundtrackin sekä Paukkumaissin uuden albumin.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot