Queen + Paul Rogers: "The Cosmos Rocks".

Brittiläinen rock–yhtye Queen julkaisee uuden studioalbumin lähes kolmentoista vuoden tauon jälkeen. Queenin nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat kitaristi Brian May, vokalisti Paul Rodgers ja rumpali Roger Taylor. “The Cosmos Rocks“ on omistettu Queenin edesmenneelle laulajalle Freddie Mercurylle. May, Rodgers ja Taylor ovat yhdessä säveltäneet, sanoittaneet, soittaneet ja tuottaneet kaikki levyn kappaleet. Albumi sisältää kappaleet “Cosmos Rockin”, “Time To Shine”, “Still Burnin’”, “Small”, “Warboys”, “We Believe” sekä tuoreen 10. syyskuuta julkaistavan singlelohkaisun “C-lebrity” ja biisit “Call Me”, “Voodoo”, “Some Things That Glitter”, “Through The Night”, “Say It’s Not True” (uusi versio Nelson Mandelan 46664 AIDS-tukikampanjaa varten sävelletystä hyväntekeväisyyskappaleesta), ja “Surf’s Up, School’s Out”.

“The Cosmos Rocks” äänitettiin Taylor’s The Priory studioilla marras-elokuun
välisenä aikana 2007-2008. Levyn julkaisuhetkeksi on ilmoitettu syyskuun 17. päivä.

Bändin jäsenet kertovat albumista: We went in and played, every day, and ALL kinds of things happened, little bits of chemistry happening between us. It’s good, organic music. There’s a lot of production in there, lots of guitar orchestras and some of our old trademarks, but at the core of it you’ll hear the three of us playing. People really, truly playing together in the studio — you don’t get that much these days. But, you will get it on the new album. Do they still call them ‘albums’? I don’t even know. But this is really, we believe, an Album in the old sense of the word — something you can put on and listen to all the way through, and it takes you on a journey… The subjects and moods in it are widely spaced — but nevertheless, a challenge to the listener to put his day on hold for an hour or so, be drawn in, make connections, and experience something new. These days it has seemed to us that few people have this in mind — CD’s by large tend to be a collection of songs, often produced by different teams, assembled in random sequence — with the idea that folks will shuffle the order on their iPods anyway. Of course you always have that option! But our teachers were the Beatles, and Hendrix, and you know where we’re going with this. Syyskuun 10. päivänä julkaistava single “C-lebrity” sisältää bonuksena liveversiot Japanin-kiertueella 2005 kuvatuista kappaleista “Show Must Go On” ja “Fire and Water”.

Roger Taylor kommentoi “C-lebrity”-kappaletta: C-lebrity is really a comment on the current concept of fame — success and all that goes with it. Getting your face on TV is enough — talent doesn’t really enter into theequation. ‘Celebrity’ is an overused and devalued word today. I think the song shows we have lost none of the humour of Queen!

The Cosmos Rocks on Queenin ensimmäinen Paul Rodgersin kanssa levyttämä studioalbumi. Queenin edellinen studioalbumi “Made In Heaven” julkaistiin vuonna 1995 — liki neljä vuotta Freddie Mercuryn kuoleman jälkeen. Vuonna 2005-2006 Queen + Rodgers tekivät kiertueen, jolta on julkaistu livelevy ja DVD “Return Of The Champions”. Queen juhlistaa uutta levyään tiiviillä 33:n konsertin kiertueella, joka käynnistyy syyskuun 15. päivänä Moskovasta ja päättyy marraskuun
8. päivänä Wembley-areenalle.

“The Cosmos Rocks” -albumin kappaleet:

  1. Cosmos Rockin’
  2. Time To Shine
  3. Still Burnin’
  4. Small
  5. Warboys
  6. We Believe
  7. Call Me
  8. Voodoo
  9. Some Things That Glitter
  10. C-lebrity
  11. Through The Night
  12. Say It’s Not True
  13. Surf’s Up . . . School’s Out!
  14. Small reprise

The Cosmos Rocks levystä julkaistaan myös rajoitettu CD-/DVD-painos, jossa on mukana 15 vuoden 2005 Japanin-kiertueen livetallennetta.

“The Cosmos Rocks” -bonus-DVD:n kappaleet:

  1. Reaching Out (Live In Japan)
  2. Tie Your Mother Down (Live In Japan)
  3. Fat Bottomed Girls (Live In Japan)
  4. Another One Bites The Dust (Live In Japan)
  5. Fire And Water (Live In Japan)
  6. Crazy Little Thing Called Love (Live In Japan)
  7. Teo Torriatte (Live In Japan)
  8. These Are The Days Of Our Lives (Live In Japan)
  9. Radio Ga Ga (Live In Japan)
  10. Can’t Get Enough (Live In Japan)
  11. I Was Born To Love You (Live In Japan)
  12. All Right Now (Live In Japan)
  13. We Will Rock You (Live In Japan)
  14. We Are The Champions (Live In Japan)
  15. God Save The Queen (Live In Japan)

Queen + Paul Rogers on:

  • Brian May_ (kitara ja laulu)
  • Paul Rodgers_ (laulu)
  • Roger Taylor_ (rummut ja laulu)

Jaa Facebookissa