Red Hot Chili Peppers nosti syytteen.

Amerikkalainen rokkibändi Red Hot Chili Peppers (www.redhotchilipeppers.com) uutisoi nostaneensa syytteen televisiokanava Showtime Networksia vastaan sen vuoksi, että kyseinen kanava oli lähetellyt “Californication”-nimistä sarjaa. Sarjan nimi kun sattuu olemaan sama kuin bändin vuonna 1999 julkaiseman hittialbumin ja siltä lohkaistun singlen nimi. Red Hot Chili Peppers -joukkojen mukaan televisiokanavan käyttämä nimi mm. aiheuttaa epäoikeudenmukaista kilpailua ja vääristymää, jonka kuluttaja saattaa yhdistää bändiin itseensä. Rokkibändin laulaja Anthony Kiedis kertoo lausunnossaan, että “Californication“o n eräänlainen RHCP:n uran & olemassaolon signeeraus — ei ole oikeudenmukaista, että joku TV-sarja käy varastamassa sen.

Televisio-ohjelmassa “Californication” näyttelee David Duchovny, joka on sarjassa kirjailija, joka kärsii keski-iän kriisistä. Ohjelmassa esitellään hahmo, nimeltään “Dani California”, joka on samalla bändin vuonna 2006 julkaiseman biisin nimi.

Bändin tuorein albumi on kaksiosainen “Stadium Arcadium”, joka on orkesterin järjestyksessä yhdeksäs pitkäsoitto. Se sisältää kaksi CD-levyä, jotka ovat nimiltään “Jupiter” ja “Mars”. Niihin on sullottu musiikkimateriaalia muhkeasti 28 kappaleen verran. Tupla-albumi julkaistiin viime vuoden puolella.

“Stadium Arcadium: Jupiter” -albumin kappaleet:

 1. Dani California
 2. Snow (Hey Oh)
 3. Charlie
 4. Stadium Arcadium
 5. Hump de Bump
 6. She’s Only 18
 7. Slow Cheetah
 8. Torture Me
 9. Strip My Mind
 10. Especially in Michigan
 11. Warlocks
 12. C’mon Girl
 13. Wet Sand
 14. Hey

“Stadium Arcadium: Mars” -albumin kappaleet:

 1. Desecration Smile
 2. Tell Me Baby
 3. Hard to Concentrate
 4. 21st Century
 5. She Looks to Me
 6. Readymade
 7. If
 8. Make You Feel Better
 9. Animal Bar
 10. So Much I
 11. Storm in a Teacup
 12. We Believe
 13. Turn It Again
 14. Death of a Martian

Red Hot Chili Peppers on:

 • Anthony Kiedis (laulu)
 • Michael “Flea” Balzary (basso)
 • John Frusciante (kitara)
 • Chad Smith(rummut)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot