Sanansaattaja-elokuva.

Piirretty kuva videokamerasta, jossa on sininen linssi ja taitettava sivupaneeli, jossa myöskin sininen ruutu. Kamera on väriltään harmaa ja sen alla näkyy hento varjostus. Tausta on vitivalkoinen. Psykologinen trilleri

Suomalainen Sanansaattaja (www.sanansaattaja-elokuva.fi) on noin puolen miljoonan euron budjetilla rakennettu elokuva, joka tulee saaamaan ensi-iltansa tämän vuoden puolella. Elokuva on psykologinen trilleri, jonka juonessa esiintyy yliluonnollisia tekijöitä, kuten Da Vinci -jännitystarinassakin. Elokuvan ohjasi Timo Puustinen. Se on miehen järjestyksessä toinen täyspitkä valkokangaselokuva. Puustisen esikoinen oli vuoden 2005 puolella valmistunut Aika tappaa. Sanansaattajan tiimi kuvasi viime vuoden helmi-kesäkuun välisenä ajanjaksona. Leffaan sävelsi tunnusmusiikin kotimainen hard rock -ryhmä Waltari. Sanansaattaja on erikoinen yritelmä, sillä jyväskyläläinen Coppersky-tuotantoyhtiö otti leffan luodakseen omalla rahalla ilman suuria tukijoukkoja taustavoiminaan.

Elokuvan synopsiksessa Sanansaattaja käynnistyy yliopiston historian laitoksen professorin menehtymiseen. Näissä merkeissä 30-vuotias professorin poika, Ilkka, suree kalman kokenutta isäänsä ja ryhtyy isänsä talossa tutkimaan jäämistöä. Ilkalle valkenee omituisia asioita professori-isän menneisyydestä ja hänen harjoittamastaan tutkimustyöstä yliopistolla. Ilkka selvittää näitä asioita huolimatta saamistaan varoituksista, joissa häntä kehotetaan jättämään penkomiset tekemättä.

Sanansaattaja-elokuvan rooleissa näyttelee:

  • Ilkka on Christian Sandström
  • Tero on Sampo Järnefelt
  • Saara on Saija-Reetta Kotirinta
  • Iida on Janika Selin

Ilkkaa näyttelevä Sandström on esiintynyt myös sellaisessa sarjassa kuin Hotelli Seger, mutta hän on näytellyt myös sotaelokuvassa Tali-Ihantala 1944 ja Sibelius.

Leffaa esiteltiin ensimäisen kerran suurelle yleisölle 5. syyskuuta edellisenä vuonna, jolloin elokuvasta uutisoitiin MTV3:n 45 minuuttia -lähetyksessä.

Elokuva vietiin kuvaustöiden jälkeen leikkaaja Janne Viannon viimeisteltäväksi, joka hioi tekelettä noin kuukauden päivät. Jälkituotantovaihe käynnistyi viime vuoden loppuvaiheilla ja se jatkuu tämän vuoden alkuun asti. Elokuvan tuotantoyhtiö CopperSky mainiti kotisivuillaan alkuvuodesta, että elokuvan jälkituotantovaihe on edennyt aikataulussaan. Sanansaattajan ensi-iltapäivämäärää ei ole vielä tiedossa.

Jaa Facebookissa

Turhautunut kirjoitti 5575 päivää sitten, että:

Onko tapahtunut jotain kummallista katastrofia vai mitä ihmettä? Miksei leffa jo ilmesty? Tätä menoa se on jo missannut mahdollisuutensa ja on auttamattomasti vanhentunut siinä vaiheessa, kun se lopulta ilmestyy.

n:o

Petri kirjoitti 5573 päivää sitten, että:

Edellisen kerran Sanansaattajan virallista blogia Viihdeimperiumin puolella päivitettiin viime vuoden elokuussa. Sen jälkeen ei ole kantautunut minkäänlaisia kuulumisia leffaprojektin edistymisestä. Elokuussa kertoivat julkaisevansa Sanansaattajan myös latinankielisellä tekstityksellä varustettuna. Leffanhan piti ilmestyä jo viime vuoden puolella, mutta jostain syystä niin ei käynyt…

n:o

Käyttöehdot