Stam1nan "Raja" ilmestyy tänään.

 • Julkaistu 13.02.2008
 • Tagit:
 • Luettu 1995 kertaa

Stam1na-bändin nelihenkinen miehistö ulkoilmassa. He seisovat tiiviissä rivissä. Miehistä näkyy vain ylävartalot. Kolmella oikeanpuoleisella pitkät vaaleat hiukset, vasemmanpuoleisella mustat vaatteet ja musta pipo. Keskimmäisellä miehellä partaa ja aurin Kuva: Timo Isoaho

Lemin Stam1nan kolmas albumi, nimeltään “Raja“, julkaistaan tänään keskiviikkona. Yhtyeen uusin musiikkivideo, joka luotiin kappaleesta “Lääke”, sai ensi-iltansa suuren yleisön edessä SubTV:n esittämässä Rautaryhmä-ohjelmassa viime yönä. Samassa lähetyksessä vieraili bändin laulaja-kitaristi Antti “Hyrde” Hyyrynen sekä soolokitaraa kosketteleva Pekka “Pexi” Olkkonen. Molemmat miehet ovat Stam1nan vanhinta perua, sillä miehet ovat toimineet yhtyeessä jo vuodesta 1996 lähtien. Rautaryhmän lähetys julkaistaan myös YouTube-videopalvelussa. Stam1nan joukoilla on nyt kiirettä kalenterissa, sillä miehistö aikoo käydä kääntymässä YleX:n toimittamassa X-Ryhmässä tänään keskiviikkona kello 19 aikoihin. Kyseinen lähetys toimitetaan myös Internetiin tarkasteltavaksi.

Pekka “Pexi” Olkkosen bändi uutisoi aikovan käydä uudemman kerran Subbarissa huomenna torstaina 14. päivä.

Innokkaimmat Stam1na-fanit saivat kuulla “Raja”-albumin sanomaa viime yön aikana, jolloin Radio Rock -radioasema soitti albumin jokaisen kappaleen alusta loppuun keskiyöstä alkaen. Hyrde ja Pexi kävivät asemalla esittelemässä uusimman opuksensa. Tämäkin lähetys toimitettiin nettiin.

Orkesterin joukot aloittavat tämän vuoden keikkarupeaman marssittamalla joukkonsa Finnish Metal Expoon, missä se aikoo käydä paukuttamasa peltiä ensi lauantaina.

Bändin uunituore “Raja”-albumi julkaistiin tänään. Se on seuraaja yhtyeen vuoden 2006 puolella julkaisemalle “Uudet kymmenen käskyä” -kiekolle, mikä on yhtyeen järjestyksessä toinen pitkäsoitto. Viihdeuutinen.net uutisoi Stam1nan uusimmasta studio-opuksesta jo tammikuussa, jolloin paljastettiin, että uusi levy sisältää pyöreät 10 biisiä. Albuminsa nelikko kävi ikuistamassa lemiläisen Purple Fly -studion tiloissa, jossa sen tuottajana toimi Janne Joutsenniemi ja miksaajana Miitri Aaltonen. Viimeksi mainittu heppu on tuttu mies hänen kytköksistään Monsteriser-yhtyeeseen, minkä perustajajäsen hän on ja jossa hän soittaa kitaraa sekä toimittaa vokalistin virkaa. Mies on toiminut myös Magneetti-nimisessä rytmiryhmässä ja tehnyt taustalaulajan hommia Kotiteollisuuden albumeille. Stam1nan opuksen lisäksi Aaltonen on työstänyt myös Mokoman musiikkimateriaalia. Stam1na kävi äänitystöiden lomassa tekemässä keikan sekä Baltiassa että Saksassa yhdessä sellistibändi Apocalyptican kanssa.

“Raja”-albumin kappaleet:

 1. Hammasratas
 2. Susi-ihminen
 3. Muistipalapelit
 4. Vartijaton
 5. Voima vastaan viha
 6. Lääke
 7. Kädet vasten lasia
 8. Luova hulluus
 9. Muuri
 10. Murtumispiste

Vast’ikään ilmestynyt “Raja” oli ennakkotilattavissa jo 14. tammikuuta lähtien ainakin Levykauppa Äxän pyörittämän Sakara Shopin kautta. Levyä voi ennakkotilata myös Swamp Musicista ja CDON:in kautta.

Stam1na on:

 • Antti “Hyrde” Hyyrynen (laulu ja kitara)
 • Kai-Pekka “Kaikka” Kangasmäki (basso)
 • Pekka “Pexi” Olkkonen (kitara)
 • Teppo “Kake” Velin (rummut)

Bändi on Lemissä perustettu ja siellä toimiva metallibändi, joka käyttää biiseissään vaikutteita progemetallista sekä thrash-mätöstä. Stam1na on englanninkielisen sanan muunnelma, mikä tarkoittaa suomeksi sisua ja kestävyyttä. Yhtye on aikaisemmin tituleerannut bändiään kirjoitusasulla Stamina ja staminA, mutta päätti sulloa nimeensä “i”-kirjaimen tilalle numeron “1” erottuakseen muista tuotemerkeistä.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot