Tagipilvi: black sabbath

Sonic Rootsin debyyttilevy ilmestyy 3.2.2010!

Sonic Roots -yhtyeestä otettu promokuva, jossa näkyy neljä rokkimuusikkoa, jotka kaikki ovat miehiä, seisomassa sinisten spottivalojen loisteessa hieman sateisessa ulkoilmassa. Kuvassa vasemmalla Sonic Rootsin silinteripäinen mies, jonka oikealla puolella Yhtyeessä neljä jäsentä

Helsinkiläisen rock-bändi Sonic Rootsin esikoisalbumi “Kill Street Blues” ilmestyy 3.2.2010. Albumilta myös lohkaistaan single “Obscene Medicine”, joka julkaistaan digiversiona ja valikoiduissa kaupoissa 20.1.2010. Albumin julkistamisbileet ovat lauantaina 6.2.2010 Virgin Oil Co:ssa.

Helsinkiläinen Sonic Roots on aikaisemmin hip hopiin keskittyneen 3rd Rail Musicin ensimmäinen rock-bändi. Vaikka kyse onkin kahdesta hyvin erilaisesta genrestä, tinkimättömyys yhdistää yhtyeen 3rd Railin muihin artisteihin. Muiden yhtiön artistien tapaan Sonic Roots tekee musiikkia, joka potkii kuuntelijaa munille — niin hyvässä kuin pahassakin.

Black Sabbathin Tony Iommi Mellodrama: The Mellotron Movie -dokumentaarissa.

"Mellodrama: The Mellotron Movie" -dokumentaarin etukannessa valkoinen tausta ja kuvan yläosassa mustalla värillä lukee DVD:n nimi. Kuvan keskellä on valkoinen laatikkomainen kosketinsoitin. Kvuan alaosassa on koristeiden sisällä pientä lukukelvotonta prä Julkaistiin DVD-formaatissa

Mellodrama: The Mellotron Movie on DVD-formaatissa julkaistu musiikkiaiheinen dokumentaari heavy metallin ja hard rockin historiasta, joka tutustutti kuuntelijansa kosketinsoittimen sulosäveliin. Mellotron-kosketinsoitin tuli suuren yleisön tietoisuuteen The Beatlesin julkaistua hittiäänitteensä “Strawberry Fields Forever”, mutta samanlaista instrumenttia ovat hyödyntäneet myös Black Sabbathin joukot ainakin neljällä 1970-luvulla julkaistulla studioalbumilla. Mellotronia ovat myöhemmin lähteneet kokeilemaan skandinavialaiset metallibänditkin, kuten Enslaved, Shining ja Opeth. Opethin Per Wiberg selittää, että mikä tahansa instrumentti voi kelvata mainiosti metallimusiikin luomiseen, kunhan vain soittaja asennoituu oikein. Lisätietoja Mellodrama: The Mellotron Movie -dokumentaarista löytyy osoitteesta www.mellodramadvd.com.

Dio Tampereelle ja Helsinkiin.

Yhdysvalloista kotoisin oleva Dio on ottanut aikeekseen lähteä kiertelemään Eurooppaa marraskuun puolen välin jälkeen. Kiertueella yhtye saapuu myös Suomeen, Dio nähdään nimittäin joulukuussa Tampereen Pakkahuoneella ja sen jälkeen Helsingissä sijaitsevan Kaapelitehtaan lavalla. Kiertueella ei harmillisesti nähdä Dion vakituista kitaristi Craig Goldya, joka on joutunut marras-joulukuun ajaksi sitoutumaan muihin keikkasuunnitelmiin — mies esiintyy Budgie-nimisen bändin riveissä sen kiertäessä Australiaa. Goldyn korvaajana nähdään Whitesnaken remmistä tuttua kitaristi Doug Aldrichia, joka on soitellut aikaisemmin myös Diossa vakituisena jäsenenä. Ronnie James Dion luotsaama bändi on julkaissut juuri ensimmäiset kiertuesuunnitelmansa yksityiskohdat. Lisää tietoja keikka-aikataulusta tullaan julkaisemaan lähitulevaisuudessa.

Heaven & Hell julkaisee "Follow The Tears" -singlen.

Yhdysvaltalais-englantilainen hard rockia soittava Heaven & Hell (www.heavenandhellive.com) nimesi uuden singlensä — bändi kutsuu albumilta lohkaistavaa maistiaista nimellä “Follow The Tears”. Se on ensimmäisiä näytteitä rokkiryhmän tulevalta pitkäsoitolta, jonka nimi on “The Devil You Know”, ja joka julkaistiin jo huhtikuun lopussa. Albumi on myynyt Yhdysvaltojen alueella 28.4. jälkeen yli 66 000 kappaletta ja ensimmäisellä myyntiviikollaan levyä myytiin peräti 30 000 kopiota USA:ssa. Kyseinen kiekko on ensimmäinen albumi, joka julkaistiin Heaven & Hell -nimellä. Aikaisemmin tämän bändin jäsenet julkaisivat musiikkia Black Sabbathin nimissä.

Sapattivuosi Puolaan keikoille.

Valokuva Marco Hietalasta ja Sapattivuoden kolmesta miesjäsenestä, jotka seisovat rivissä suuren koristeellisen tummansinisen holvikatoksen alla. Yhtyeessä neljä jäsentä

Black Sabbathia suomeksi esittävä Sapattivuosi (www.sapattivuosi.net) lähtee valloittamaan maailmaa. Yhtye soittaa kolme keikkaa Puolassa marraskuun lopulla. Eihän siinä nyt äkkiseltään hirveästi järkeä tunnu olevan, että vedetään suomeksi Sabbath-klassikoita puolalaisille, mutta pakkohan sitä on lähteä kun kerran pyysivät. Sitä paitsi Krakova on aivan mahtava kaupunki!, kommentoi kitaristi Janne Halmkrona tulevia keikkoja.

Marco Hietala on Sapattivuoden uusi laulaja!

Valokuva Marco Hietalasta ja Sapattivuoden kolmesta miesjäsenestä, jotka seisovat rivissä suuren koristeellisen tummansinisen holvikatoksen alla. Julkaistaan 1.4.2009

Marco Hietala on Sapattivuosi (www.sapattivuosi.net) -yhtyeen uusi laulaja. Radio Rock julkisti uuden solistin tänä aamuna arvauskilpailun päätteeksi. Black Sabbathia suomeksi veivaavan Sapattivuoden kolmas albumi Ihmisen merkki julkaistaan 1.4. Ensimmäinen single “Pelon lait (Neon Knights)” sekä kappaleesta kuvattu musiikkivideo lähtevät nyt levitykseen.

Halusin mukaan Sapattivuoteen, sillä musta tässä on kyse ihan kulttuuriteosta. Biisit ovat ehkä maailman parhaita, ja jos tällä saa yhdenkin nuoremman polven hevifanin kauppaan hakemaan remasteroidun ‘Heaven and Hell’ tai ‘Mob Rules’ -albumin, mä olen tyytyväinen, kertoo Marco tuoreimman Rytmin haastattelussa.

Käyttöehdot