Tagipilvi: teräsbetoni

Smurffit täyttää 50 vuotta torstaina 23.10.

Smurffien "Tanssii Smurffien Kanssa!" -nimisen kokoelmalevyn kappaleet. Kuvassa suuri lauma pieniä sinertäviä smurffihahmoja, joista jokaisella valkoiset myssyt ja housut jaloissaan. Kuvan taustalla näkyy suuri punakankainen seinämä tai lava, jossa tanssi Syntymäpäivät 23.10.2008

Vuosi 2008 on Smurffien juhlavuosi. Sinivalkoiset hahmot täyttävät 50 vuotta 23.10. ja tämän kunniaksi Smurffi-organisaatio on järjestänyt pitkin vuotta Smurffi-päiviä eri puolilla Eurooppaa. Suomessa Smurffi-päivää vietettiin 29.8., jolloin Helsingin keskustaan levitettiin 5000 minikokoista Smurffia. Kyseisiä Smurffeja sai värittää ja koristella mielensä mukaan ja ottaa osaa Smurffi-kilpailuun, jossa parhaiten koristellut Smurffit palkittiin. Tämän lisäksi jokaiseen Smurffi-päivää viettäneeseen maahan jaettiin jätti Smurffi, jonka koristelusta on vastannut joku tunnettu henkilö. Jokaisen maan jätti Smurffi kuljetetaan näytille Belgiaan 23.10., jossa 50-vuotisen Smurffin pääjuhlia vietetään. Suomen jättikokoisen Smurffin koristelusta vastasi jääkiekkoilija Tuomo Ruutu.

Smurffit: "Tanssii Smurffien kanssa!" -albumi kaupossa 26.11.

Smurffien "Tanssii Smurffien Kanssa!" -nimisen kokoelmalevyn kappaleet. Kuvassa suuri lauma pieniä sinertäviä smurffihahmoja, joista jokaisella valkoiset myssyt ja housut jaloissaan. Kuvan taustalla näkyy suuri punakankainen seinämä tai lava, jossa tanssi Keskiviikkona 26.11.2008

Smurffit julkaisee 12 kappaleen “Tanssii Smurffien kanssa! Vol 16.” -albumin keskiviikkona 26. marraskuuta. Levyllä kuullaan jälleen kuluneen vuoden suosituimpia kappaleita Smurffi-versioina. Mukana levyllä ovat mm. kappaleet “Missä Välkky katsastaa” (“Missä miehet ratsastaa”, Teräsbetoni), “Mun koti ei oo läävä” (“Mun koti ei oo täällä”, Chisu), “Päsmärismurffi” (“Ivory Tower”, Anna Abreu) sekä “Liemessä” (“Liekeissä”, Cheek). Smurrfilevyt ovat olleet myyntimenestyksiä Suomessa ja niitä on myyty yhteensä 815 000 kappaletta. Kuuntele kooste albumista täältä.

Euroviisut Moskovassa vuonna 2009.

Ensi vuoden Euroviisut tullaan järjestämään Moskovassa, Venäjällä, lähellä Kremliä ja Punaista toria. Laulukilpailun vuoden 2009 versio vietetään Venäjän sydänmaalla. Aikaisemmin oli arveltu tapahtumapaikaksi valittavan Pietari, mutta paikkakunnan poliittinen kerma teki aikeet siihen liittyen mahdottomiksi. Moskovaa on luonnehdittu tapahtumanjärjestäjän taholta erittäin kiehtovaksi isäntäkaupungiksi, sillä kaupungi on laaja ja sikäläiset asukkaat ovat hyvin kiinnostuneita Euroviisujen saapumisesta kaupunkiinsa. Mammuttimaisen mediatapahtuman järjestäminen on Eurovision Song Contest -valvojien mukaan haastava urakka eikä varmastikaan helposti järjestettävissä, sillä aikaa tapahtuman kasaamista varten on alle vuosi ja paikalle olisi järjestettävä majoitukset 43 eri maan delegaatioille, sekä peräti 2000 journalistille.

Teräsbetoni hävisi.

Rokkibändi Teräsbetoni (www.terasbetoni.com) hävisi Euroviisut muutamia minuutteja sitten järjestetyn ääntenlaskun mukaan. Voittajaksi selviytyi Venäjä 272 pisteellä. Venäläinen voittajayhtye Dima Bilan esitti laulukilpailun voittogaalassa suurelle yleisölle kappaleen “Believe”, joka on tuottaja Timbalandin käsialaa. Venäjä oli yksi Euroviisujen tämän vuoden ennakkosuosikeista, kuten suomalainen Teräsbetonikin. Dima Bilan oli kyseisessä musiikkikilpailussa toisella sijalla pari vuotta sitten, kun heviryhmä Lordi kaappasi kilpailussa korkeimman pistemäärän itselleen. Venäläiset ylsivät myös edellisen vuoden Euroviisuissa toiselle sijalle.

Käyttöehdot