Tagipilvi: u2

U2:n uusi albumi on floppi.

Kevyttä poppimusiikkia soittava irlantilaisyhtye U2 (www.u2.com) uutisoi aikaisemmin ilmestyneen “No Line on the Horizon“ -albuminsa olevan jossain määrin floppi, sillä se on myynyt tähän mennessä vain miljoona kappaletta maailmanlaajuisesti. Se on yhtyeen levytysuralla heikoimmin kaupaksi käynyt kiekko yli vuosikymmeneen. U2:n vuonna 2004 julkaistu studiorykäisy “How to Dismantle An Atomic Bomb” on tähän mennessä käynyt verraten hyvin kaupaksi, sillä sitä on ostettu jo 3,2 miljoonaa kapaletta. Myös vuoden 2000 tienoilla julkaistu “All That You Can’t Leave Behind” on saavuttanut tähän mennessä 4,3 miljoonan myydyn kopion rajapyykin. Bändin nokkamies Bono arvelee, että uusi pitkäsoitto on kuuntelijoille ehkä turhankin haastava. Bonon mielestä U2 ei olltu uudella albumilla asettunut henkisesti tyypilliseen pop-moodiin, vaan päätti luoda sellaisen äänitteen, jossa on tunnetta ja tyyliä alussa, keskiosissa ja lopussa. Näiden tekijöden Bono arvelee vaikuttaneen merkittävästi albumin myyntilukemiin osoittaen arvelullaan miten henkisesti heikkolahjaisina hän fanejaan oikeasti pitää.

U2:n albumi vuodettiin MySpaceen.

U2:n albumin "No Line on the Horizon" etukansi on harmaasävyinen valokuva aavasta merestä, joka on tyyni ja aalloton. Meren yllä harmaa tasainen taivas, jossa ei erotu pilviä lainkaan. Kuvaa kehystää valkoinen kehys. Julkaistaan 2.3.2009

Irlantilaisen musiikkiryhmä U2:n uusin studioalbumi, nimeltään “No Line on the Horizon“, vuodettiin laittomasti Internetiin viime viikon perjantaina. Kaikki tulevan albumin kappaleet oli laskettu luvatta kuunneltavaksi Universal Music Australian virallisille MySpace-sivuille 20.2. Kiekko on tarkoitus julkaista vasta noin viikon kuluttua, mutta Universalin kengurumaan vastaavien tekemän kömmähdyksen takia levy oli hetken aikaa kuunneltavissa digitaalisessa muodossa ensin MySpace-sivustolla. Pian koko kiekko levisi myyntiin tovin ajaksi myös Universalin yhteistyökumppani Getmusic.com.au-sivustolle ja sieltä se siirrettiin vertaisverkkojen välityksellä ympäri maailmaa. Aikaisemmin Universal-levymerkin päättäjät yhdessä U2:n managereiden kanssa pitivät erittäin tiukkaa linjaa “No Line on the Horizon” -albumin suhteen, sillä kiekosta ei laskettu lainkaan ennakkokuuntelua varten kopioita musiikkikriitikoille. Tavoitteena oli pyrkiä estämän opuksen leviäminen laittomasti Internetiin. Musiikkikriitikoita kutsuttiin vain ennakkokuuntelutilaisuuksiin, jossa he saivat kuunnella biisejä, mutta kuuntelutilaisuuksissakin kaikki nauhoituslaitteet, kuten sanelimet, olivat ehdottomasti kiellettyjä aparaatteja.

U2: "No Line on the Horizon".

Irlantilainen rockia soittava U2 tulee julkaisemaan ensi vuoden puolella uuden studioalbuminsa, joka on bändin järjestyksessä 12., ensin helmikuun 27. päivä kotimaassaan. Maaliskuun 2. päivä uusi albumi, nimeltään “No Line on the Horizon”, ilmestyy muualla Euroopassa. Päivää myöhemmin pitkäsoitto ilmestyy Yhdysvalloissa. Kiekko on bändin comeback-albumi. Se on seuraaja vuonna 2004 ilmestyneelle “How to Dismantle an Atomic Bomb” -levylle. Uusinta studiolevyään orkesteri on työstänyt jo parin vuoden ajan. Albumin ensimmäisten työvaiheiden on kerrottu käynnistyneen jo vuonna 2006, mutta toden teolla opuksen valmistelu käynnistyi vasta viime vuonna yhdessä tuottajien Brian Eno ja Daniel Lanois kanssa. Molemmat tuottajat ovat myös saaneet vapauden osallistua kappaleiden luomisprosessiin. Alunperin U2 oli aikeissa tuoda levynsä esiin jo marraskuussa kuluvana vuonna, mutta päätti jatkaa uusien biisien rustaamista varastoon. Yhtye kertoo luoneensa viime aikoina yhteensä huimat 50–60 viisua, eikä runosuoni ole toistaiseksi osoittanut minkäälaisia tyrehtymisen merkkejä.

Käyttöehdot

Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Etsi sivustolta

Tuorein kommentti

Kuuminta viime aikoina