U2:n uusi albumi on floppi.

 • Julkaistu 29.10.2009
 • Tagit:
 • Luettu 1266 kertaa

U2:n albumin "No Line on the Horizon" etukansi on harmaasävyinen valokuva aavasta merestä, joka on tyyni ja aalloton. Meren yllä harmaa tasainen taivas, jossa ei erotu pilviä lainkaan. Kuvaa kehystää valkoinen kehys.

Kevyttä poppimusiikkia soittava irlantilaisyhtye U2 (www.u2.com) uutisoi aikaisemmin ilmestyneen “No Line on the Horizon“ -albuminsa olevan jossain määrin floppi, sillä se on myynyt tähän mennessä vain miljoona kappaletta maailmanlaajuisesti. Se on yhtyeen levytysuralla heikoimmin kaupaksi käynyt kiekko yli vuosikymmeneen. U2:n vuonna 2004 julkaistu studiorykäisy “How to Dismantle An Atomic Bomb” on tähän mennessä käynyt verraten hyvin kaupaksi, sillä sitä on ostettu jo 3,2 miljoonaa kapaletta. Myös vuoden 2000 tienoilla julkaistu “All That You Can’t Leave Behind” on saavuttanut tähän mennessä 4,3 miljoonan myydyn kopion rajapyykin. Bändin nokkamies Bono arvelee, että uusi pitkäsoitto on kuuntelijoille ehkä turhankin haastava. Bonon mielestä U2 ei olltu uudella albumilla asettunut henkisesti tyypilliseen pop-moodiin, vaan päätti luoda sellaisen äänitteen, jossa on tunnetta ja tyyliä alussa, keskiosissa ja lopussa. Näiden tekijöden Bono arvelee vaikuttaneen merkittävästi albumin myyntilukemiin osoittaen arvelullaan miten henkisesti heikkolahjaisina hän fanejaan oikeasti pitää.

U2 julkaisi 25. päivä lokakuuta videoleikepalvelu YouTubessa kokonaisen kosnerttitaltiointinsa. Korkealaatuinen videotaltiointi esittää U2:n esiintymisen Kalifornian Pasadenassa sijaitsevan Rose Bowlin keikalta. Konsertti oli alunperin asetettu katsottavaksi 16 eri maahan, nimittäin Australiaan, Brasiliaan, Kanadaan, Ranskaan, Intiaan, Irlantiin, Israeliin, Italiaan, Japaniin, Meksikoon, Alankomaihin, Uuteen-Seelantiin, Etelä-Koreaan, Espanjaan, Iso-Britanniaan ja Yhdysvaltoihin. Konserttitaltiointia voi yrittää katsoa irlantilaisbändin omalla YouTube-kanavalla.

Bändin uusinta albumiantia edustava “No Line on the Horizon” on U2:n järjestyksessä 12. studioalbumi. Se julkaistiin Euroopassa aivan helmikuun lopussa. Kiekko on seuraaja vuonna 2004 ilmestyneelle “How to Dismantle an Atomic Bomb” -kiekolle.

“No Line on the Horizon” -albumin kappaleet:

 1. No Line on the Horizon
 2. Magnificent
 3. Moment of Surrender
 4. Unknown Caller
 5. I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight
 6. Get on Your Boots
 7. Stand Up Comedy
 8. Fez – Being Born
 9. White as Snow
 10. Breathe
 11. Cedars Of Lebanon

U2 on:

 • Bono (laulu)
 • The Edge (kitara)
 • Adam Clayton (basso)
 • Larry Mullen Jr. (rummut)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot