U2:n albumi vuodettiin MySpaceen.

 • Julkaistu 23.02.2009
 • Tagit:
 • Luettu 1288 kertaa

U2:n albumin "No Line on the Horizon" etukansi on harmaasävyinen valokuva aavasta merestä, joka on tyyni ja aalloton. Meren yllä harmaa tasainen taivas, jossa ei erotu pilviä lainkaan. Kuvaa kehystää valkoinen kehys. Julkaistaan 2.3.2009

Irlantilaisen musiikkiryhmä U2:n uusin studioalbumi, nimeltään “No Line on the Horizon“, vuodettiin laittomasti Internetiin viime viikon perjantaina. Kaikki tulevan albumin kappaleet oli laskettu luvatta kuunneltavaksi Universal Music Australian virallisille MySpace-sivuille 20.2. Kiekko on tarkoitus julkaista vasta noin viikon kuluttua, mutta Universalin kengurumaan vastaavien tekemän kömmähdyksen takia levy oli hetken aikaa kuunneltavissa digitaalisessa muodossa ensin MySpace-sivustolla. Pian koko kiekko levisi myyntiin tovin ajaksi myös Universalin yhteistyökumppani Getmusic.com.au-sivustolle ja sieltä se siirrettiin vertaisverkkojen välityksellä ympäri maailmaa. Aikaisemmin Universal-levymerkin päättäjät yhdessä U2:n managereiden kanssa pitivät erittäin tiukkaa linjaa “No Line on the Horizon” -albumin suhteen, sillä kiekosta ei laskettu lainkaan ennakkokuuntelua varten kopioita musiikkikriitikoille. Tavoitteena oli pyrkiä estämän opuksen leviäminen laittomasti Internetiin. Musiikkikriitikoita kutsuttiin vain ennakkokuuntelutilaisuuksiin, jossa he saivat kuunnella biisejä, mutta kuuntelutilaisuuksissakin kaikki nauhoituslaitteet, kuten sanelimet, olivat ehdottomasti kiellettyjä aparaatteja.

Irlantilaisbändin manageri Paul McGuinness kommentoi viime vuoden puolella ankarasti musiikki- ja viestintäalan toimijoita painottamalla MidemNetin konferenssissa, että nettiyhteyksien palveluntarjoajilla on oltava vastuu tekijänoikeusrikkomusten estämisessä.

“No Line on the Horizon” -albumin kappaleet:

 1. No Line On The Horizon
 2. Magnificent
 3. Moment of Surrender
 4. Unknown Caller
 5. I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight
 6. Get On Your Boots
 7. Stand Up Comedy
 8. Fez — Being Born
 9. White As Snow
 10. Breathe
 11. Cedars Of Lebanon

U2:n uusi albumi, “No Line on the Horizon”, tulee olemaan yhtyeen uran kahdestoista pitkäsoitto. Se julkaistaan ensimmäisenä maailmassa bändin kotimaassa Irlannissa 27. päivä kuluvaa kuukautta. Muualla Euroopassa albumi on varmistettu ilmestyväksi 2.3.2009 ja päivää myöhemmin se rantautuu Pohjois-Amerikkaankin. Kiekko on ensimmäinen uudella musiikkimateriaalilla varustettu studio-opus U2:n tiimiltä sitten vuoden 2004 puolella valmistuneen albumin “How to Dismantle an Atomic Bomb”. Uutta albumia bändi alkoi työstämään jo vuonna 2006, mutta vasta sitä seuranneen vuoden ja viime vuoden välillä kiekko hahmottui lopulliseen muotoonsa. Albumin yhtye arveli voivansa julkaista jo marraskuussa 2008, mutta julkaisua lykättiin workflown takia. U2 nimittäin oli rustannut jo valtavat 50–60 kappaletta, eivätkä he halunneet katkaista sujuvaa luomisprosessia. Uuden albumin kappalelistan ja kansitaiteen yhtye paljasti suurelle yleisölle tammikuun puolen välin maissa. Samalla ryhmä ilmoitti kiekolta lohkaistavan ensimmäisen singlen olevan nimeltään “Get on Your Boots”.

U2 on:

 • Bono (laulu)
 • The Edge (kitara)
 • Adam Clayton (basso)
 • Larry Mullen Jr. (rummut)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot