The Rasmus: "Black Roses".

 • Julkaistu 29.01.2008
 • Tagit:
 • Luettu 8088 kertaa

The Rasmus -yhtyeen mustanpuhuva kokoonpano, johon sisältyy neljä miestä, seisoo kirkkaana hohtavan spottivalon häikäisemänä punaista verhokangasta vasten. Pari etummaista kyyristelee samalla kun kaksi taka-alalla näkyvää seisoo kädet housujensa taskuissa Pressikuva vuodelta 2004

Kotimainne pop rock -bändi The Rasmus (www.therasmus.fi) uutisoi uuden albuminsa, jolle yhtye antoi nimeksi “Black Roses”, äänitystyöt ovat sujuneet hyvin Helsingin Dynasty-studioilla. Bändin rumpali Aki Hakala kertoo, että uuden pitkäsoiton toinen tuottaja, Harry Sommerdahl, ymmärtää kohtalaisen hyvin suomea, jonka vuoksi kepposten tekeminen hänelle on osoittautunut hankalaksi. Bändin on äänitellyt albumiaan myös Nashvillessä, Tukholmassa ja Singaporessa. Vielä muutamia biisejä odottaa äänittäjäänsä, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, ettei uuden albumin annista päästä nauttimaan ennen kuin kesän jälkeen. Yhtye on pahoillaan viiveestä, mutta toteaa samaan hengenvetoon, että uusia biisejä vain syntyy syntymistään — ryhmä haluaa luoda “Black Roses” -albumista parhaan The Rasmus -albumin ikinä.

Ryhmä tunnettiin ennen vuotta 2001 nimellä Rasmus, mutta julkaistuaan “Into”-albuminsa he päättivät lisätä etuliitteen nimeensä, jotta bändiä ei sekoitettaisi ruotsalaiseen DJ:hin, joka käyttää samaa nimeä. Bändistä tuli maailmanlaajuisesti tunnetti rokkipoppiryhmä julkaistuaan muutamia vuosia sitten “In the Shadows” -albuminsa.

The Rasmus -rytmiryhmän tuorein tekele on pitkäsoitto “Hide from the Sun”. Kiekko julkaistiin ensin täällä Euroopassa, Iso-Britanniassa, Skandinaviassa ja Japanissa 12. syyskuuta 2005. Kiekko levisi vuotta myöhemmin Yhdysvaltoihin asti. Jenkkiversioon bändi sulloi uusia bonuskappaleita ja remix-versioita. Yhdysvaltoja varten albumille lisättiin myös uusi musiikkivideo, “Immortal”.

“Hide from the Sun” -albumin kappaleet:

 1. Shot
 2. Night after Night (Out of the Shadows)
 3. No Fear
 4. Lucifer’s Angel
 5. Last Generation
 6. Dead Promises
 7. Immortal
 8. Sail Away
 9. Keep Your Heart Broken
 10. Heart of Misery
 11. Don’t Let Go

“Hide from the Sun” -kiekon kansitaiteen, jossa näkyy perhosmainen mustetahra, toteutti bändin pitkäaikainen kitaristi Pauli Rantasalmi. Bändi hankki kiekolle vierailiksi muusikoiksi sellistiyhtye Apocalyptican, joka soittaa selloa kappaleessa “Dead Promises”.

The Rasmus on:

 • Lauri Ylönen (laulu)
 • Eero Heinonen (basso)
 • Aki Hakala (rummut)
 • Pauli Rantasalmi (kitara)

Bändi perustettiin yli vuosikymmen sitten Helsingissä, jolloin bändin jäsenet olivat vielä yläasteikäisiä nuorukaisia. Alkuperäiseen bändikokoonpanoon kuuluu Lauri Ylösen lisäksi Eero Heinonen (basso), Pauli Rantasalmi (kitara) ja Janne Heiskanen (rummut). Yhtyeen ensimmäinen rumpali erosi bändistä vuonna 1998. Hänet korvattiin pian tuon jälkeen Aki Hakalalla, joka paukuttaa peltejä yhtyeessä näinäkin päivinä.

Jaa Facebookissa

Lintu.94 kirjoitti 5911 päivää sitten, että:

Petyin tosiaan, kun sain kuulla, että levy viivästyy noin paljon. Keväällä minulla olisi ollut paremmat mahdollisuuden keikoille, mutta syksyllä EI. Tai silloin kesän jälkeen. Siis sika paljon kiitoksia The Rasmukselle. Mutta siitä huolimatta fanitan bändiä täysillä.

n:o

Petri kirjoitti 5911 päivää sitten, että:

Onhan se varmasti tosi harmin paikka kun näin pitkään viivästynyt tämäkin albumi, mutta varmasti odotus on sitäkin palkitsevampi jahka saat uusimpia biisejä kuunneltavaksi. Tuo viivästyminen ainakin tarkoittaa suoraan sitä, ettei The Rasmuksen miehistö halua tehdä musiikkia hätäilemällä, vaan hoitaa hommansa huolellisesti.

n:o

Lintu.94 kirjoitti 5906 päivää sitten, että:

Olen samaa mieltä Petrin kanssa. Että Rasmuksen pojat hoitaa homman huolellisesti loppuun saakka. ;)

n:o

Petri kirjoitti 5905 päivää sitten, että:

Näinhän se on. Melkoisen varmaa on myös se, että kunhan tuo uusi “Black Roses” ilmestyy, siitä syntyy ainakin yhtä iso hitti kuin mitä esimerkiksi Himpuloiden (eli HIM:in) tai Nightwishin uusista albumeista. The Rasmus on ollut todella suosittu jo muutaman edellisen vuoden ajan, joten arvelenkin uuden albumin vievän bändin suosion aivan uusiin atmosfääreihin.

Hei muuten, Lintu.94, jos saat tietää milloin uusi albumi julkaistaan, tulethan kertomaan siitä tänne? :-)

n:o

Lintu.94 kirjoitti 5893 päivää sitten, että:

Hei! Sain tietoisuuteeni, että Black Roses albumi julkaistaan elo-syyskuussa. Mistä tiedät, että levylle tulee iso hitti? Ja sen, että albumin vievän bändin suosion aivan uusiin atmosfääreihin??

n:o

Petri kirjoitti 5893 päivää sitten, että:

Ai vasta elo-syyskuussa, siihenhän on vielä monta kuukautta aikaa.

En ole väittänyt missään välissä albumille tulevan hittiä, vaan että koko albumista tulee hitti. Kiekosta tulee ihan varmasti hyvin suosittu, sillä bändiä fanittaneet tahot ovat odotelleet kieli vyön alla levyn julkaisemista jo vuodesta 2005, jolloin bändiltä ilmestyi se “Hide from the Sun” -niminen studioalbumi. Tämä on ihan yksinkertaista johtopäätösten tekemistä, mutta en tietenkään ihan 100%:n varma ole siitä, että tuleeko “Mustat Ruusut” tekemään Rasmuksen heeboista entistäkin suositumman. Veikkaan, että tuossa viimeistään kesäkuussa bändi alkaa ripottelemaan ihmisten ilmoille tarkempia tietoja levystä, jotta porukka osaisi varautua ottamaan vastaan täyslaidallisen uusinta musiikkimateriaalia. ;-]

n:o

Lintu.94 kirjoitti 5870 päivää sitten, että:

Rasmuksella on keikka Lahdessa itse olen menossa jonottamaan jo 4.6. Ja keikka on vasta 6.6.

n:o

Petri kirjoitti 5859 päivää sitten, että:

No mutta hyvänen aika. Pari päivää ennen varsinaista keikkaa jonottamista harjoittaminen on aika tylyä aikaa. Miten aiot selvitä pitkiksi venyvistä tunneista? Otatko mukaan esimerkiksi (The Rasmuksen) musiikkia kuunneltavaksi vai mitkä ovat selviytymisstrategiasi? Valaise meitä, please.

n:o

Lintu.94 kirjoitti 5856 päivää sitten, että:

Itse asiassa menen vasta 6.6 ihan aamulla jonottamaan. Portit aukee 17.30. Et meillä on tosi hyvä mahdollisuus päästä eturiviin.

n:o

Petri kirjoitti 5851 päivää sitten, että:

Joo, aika hinnakasta tuo keikalle pääseminen kuitenkin. Tapahtuman nettisivuilla kerrotaan, että perjantaina 6. kesäkuuta liput ennakkoon 28 euroa ja suoraan portilta sitten 30 jööröä. Toisaalta saahan sillä lipulla vähän muutakin nähtävää kuin pelkästään Rasmuksen tyypit, koska paikan päällä on mm. se Duudsonin sakki.

n:o

Lintu.94 kirjoitti 5842 päivää sitten, että:

Kiva tietää ;)

n:o

Lintu94 kirjoitti 5826 päivää sitten, että:

The Rasmuksen Black Roses albumin tiedoitusta! ;)
Ensimmäinen varsinainen leike tulevan albumin kappaleesta julkaistiin Heinosen YouTube-kanavalla 10. toukokuuta 2007. Se sisälsi seuraavat rivit: “When you’re sad / and no one knows it / I’ll send you black roses.”

n:o

Petri kirjoitti 5824 päivää sitten, että:

Ahaa, no tämähän on mukava kuulla, että ihan omatoimisesti tulette tänne Viihdeuutinen.net-saitille pitämään palaveria näissä merkeissä. ;-) Albumin ilmestyminen lähestyy hetki hetkeltä ja jännitys tiivistyy. Tuo mainitsemasi videoklippi albumin kappaleesta saattaa hyvinkin olla siitä kiekon nimikkokappaleesta? Tuossahan nimittäin mainitaan, että “I’ll send you black roses.”

n:o

Lintu94 kirjoitti 5790 päivää sitten, että:

Albumi julkaistaan syyskuun alussa ;)

n:o

Petri kirjoitti 5789 päivää sitten, että:

Fi-fiuu. Syyskuu onkin jo nurkan takana. Tätä tietoa onkin odotettu kuin Kuuta nousevaa, joten erittäin suuri ja mehevä kiitos sinulle tästä kertomastasi informaatiosta!

n:o

Lintu94 kirjoitti 5771 päivää sitten, että:

Kaksi biisiä on jo YouTubessa kuuneltavissa! Oikein ihania <3 Tätä monet ovat varmasti odottaneet! Hakusanaksi, kun rustaat nämä niin löytyy: Living In A World Without You The Rasmus ja Ten Black Roses The Rasmus. Biisit ovat parhaat mitä olen ikinä Rasmukselta kuullut!

n:o

Lintu94 kirjoitti 5763 päivää sitten, että:

Tuleva sinkku biisi kantaa nimeä, Living In A World Without You. Sinkku pääsee vielä pärähtämään radioissa tässä kuussa.

n:o

Lintu94 kirjoitti 5762 päivää sitten, että:

Albumin biisien nimet ovat tiedossa!

1. Livin’ In A World Without You
2. Ten Black Roses
3. Ghost Of Love
4. Justify
5. Your Forgiveness
6. Run To You
7. You Got It Wrong
8. Lost And Lonely
9. The Fight
10. Dangerous Kind
11. Live Forever

n:o

Petri kirjoitti 5754 päivää sitten, että:

Jee! Nyt on näköjään julkaistu täällä Viihdeuutinen.netin etusivullakin juttua uudesta “Black Roses” -albumista. Jutun mukaan se albumi ilmestyy siis syyskuussa 2008.

n:o

Miss-Lauri kirjoitti 5740 päivää sitten, että:

tarkalleen ottaen 24.syyskuuta (suomessa) mutta kansainvälisesti (“vasta”) kaksi päivää myöhemmin :-)

tuossa artikkelissa oli se pikku painovirhe et 24. päivästä ei sanottu mitään =..= sit 10. päivä kun sinkku tulee, ostan sen maxi singlen! :D

n:o

Lintu94 kirjoitti 5717 päivää sitten, että:

YouTubessa on kuuneltavissa kaksi uutta biisiä! Ghost Of Love ja Live Forever! Aivan mahtavia biisejä, vaikka vetivät akustisena.

n:o

Käyttöehdot