The Smashing Pumpkins: "American Gothic" -EP.

Amerikkalainen vaihtoehtorock-ryhmä The Smashing Pumpkins (www.smashingpumpkins.com) tiedottaa tulevansa julkaisemaan akustisen EP-kiekon, minkä nimi on “American Gothic”, 11. helmikuuta Martha’s Music / Reprise Recordsin kautta. EP tullaan julkaisemaan perinteisenä CD-lättynä, mutta myös digitaalisesti ladattavana äänitteenä. “American Gothic” on syönyt neljä uutta biisiä, joita ei kuulla muilla bändin julkaisuilla. Kappaleet TSP.n joukot ikuisti siinä välissä kun se piti lomaa kiertue-elämästä Los Angelesissa. Biisit nauhoitettiin Pass Studion syövereissä.

Uuden EP-julkaisun tuotantohommista vastaa yhtyeen keulahahmona toimiva kitaristi-laulaja Billy Corgan sekä rumpali JImmy Chamberlin. Yhden kiekolla kuultavan kappaleen tuottamisessa avusti myös Roy Thomas Baker. “American Gothic” sisältää alla listatut biisit.

“American Gothic” -EP:n kappaleet:

  1. The Rose March
  2. Pox
  3. Again, Again, Agein (The Crux)
  4. Sunkissed

Bändi on kommentoinut uusinta julkaisuaan kertomalla olleensa ikävystynyt, kun se ei ollut päässyt nauhoittamaan enempää musiikkimateriaalia keikkojen välillä, sillä albumit ovat yleensä vieneet kaiken huomion luppoaikoina. Nyt tämä tekele on valmis. Yhtye luonnehtii sitä eräänlainen “Zeitgeist”-albumin extrapainokseksi. Kiekon nimi, “American Gothic”, on yhtyeen nokkamies Corganin mukaan kommentti Yhdysvaltojen tilasta tänään. EP:n ilmestyminen on ajoitettu yhtyeen pian käynnistyvän keikkakiertueen alkuun.

“Zeitgeist” on The Smashing Pumpkinsin tuorein albumi. Se on järjestyksessä 11. pitkäsoitto tältä rytmiryhmältä. Albumi ilmestyi heinäkuussa 2007.

The Smashing Pumpkins on:

  • Billy Corgan (kitara ja laulu)
  • Jimmy Chamberlin (rummut)
  • Jeff Schroeder (kitara)
  • Ginger Reyes (basso)

Bändi perustettiin Chicagossa, Yhdysvalloissa, vuonna 1988. Aikojen saatossa se on kokenut radikaalejakin muutoksia elävässä voimassaan, mutta sen joukkoihin on aina kuulunut laulaja-kitaristi Billy Corgan.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot