"Why AC/DC Matters" -kirja ilmestyy lokakuussa.

  • Julkaistu 30.09.2009
  • Tagit:
  • Luettu 1997 kertaa

Musiikkiaiheisen kirjan Why AC/DC Matters kannessa musta pohjaväri ja sen keskellä vaaleanharmaalla ja verenpunaisella värillä kirjan nimi, jonka yllä myös muuta pientä lukukelvotonta pränttiä eri värein. AC/DC:n logo on punaisella värillä. Julkaistaan 13.10.2009

Australialainen AC/DC tulee laajentamaan musiikillisia sfäärejään tarjoamalla fanikunnalleen pitkästä aikaa kirjallista antia äänilevyjen sijaan. Bändi on myynyt vuosien varrella yli 200 miljoonaa albumia ympäri maailman jääden levymyynnin osalta vain The Beatlesin varjoon. Yhtyeen suosituin albumi on “Back in Black”, joka on maailman toiseksi suosituin äänite — voittajasijaa pitää hallussaan edesmennyt Michael Jackson teoksellaan “Thriller”. Vuonna 2008 toi 35-vuotisen uransa järjestyksessä 16. pitkäsoiton esiin. Uusi albumi sai nimekseen “Black Ice“ ja se rynni oitis ilmestyttyään peräti 29 eri maassa levylistojen kärkisijoille. Näiden ennusmerkkien toistuessa AC/DC:n uuden “Why AC/DC Matters” -kirjan ilmestyttyä, voidaan ennustaa teoksesta sikiävän hittituotteen lokakuun puolen välin jälkeen. Kirja julkaistaan HarperCollins Publishersin kautta 13. lokakuuta 2009 kovakantisena painoksena.

Kirjan “Why AC/DC Matters” kirjoitti Anthony Bozza. Teos käsittelee AC/DC:n pitkää uraa, joka on kestänyt yli 35 vuoden ajan. Bozza on kirjoitellut aikaisemmin kolumneja parin vuoden ajan musiikkilehti Rolling Stonesiin ja käsitellyt toimittajana lukuisia muitakin artisteja alkaen Trent Reznorista ja Jennifer Lopezista aina Ozzy Osbourneen ja Bo Didleyyn. Bozzan uralla on lukuisia megahittikirjoja, sillä hän on aikaisemmin raapustanut, tai naputellut, sellaisia kansainvälisesti menestyneitä opuksia kuin “Whatever You Say I Am: The Life and Times of Eminem” ja “Too Fat to Fish”. Jälkimmäisen kirjan hän kirjoitti yhdessä koomikko Artie Langen kanssa. Viimeksi mainittu teos kipusi ilmestyttyään arvostetun päivälehti New York Timesin bestsellerien listan kärkeen. Bozza on lisäksi julkaissut Mötley Crüen rumpali Tommy Leestä kertovan autobiografian “Tommyland”. Lisäksi hän on luonut autobiografian Guns n’ Rosesin sekä Velvet Revolverin kitaristista. Bozzan uusin, “Why AC/DC Matters”, on kirjoittajan myyntipuheiden mukaan suurin elävä rock-musiikkia soittava bändi eikä siitä voi tinkiä.

Kovakantisena kirjana julkaistava “Why AC/DC Matters” on myyntipuheiden mukaan uniikki teos, jossa on käsitelty bändiä analyyttisesti ja samalla aidon bändin fanin silmien välityksellä. Kirjassa kuullaan useita tarinoita AC/DC:n vaikutusesta mm. Grammy Awardeja kahmineelta tuottaja Rick Rubinilta. Kirjassa on 160 sivua. Suomeen se rantautunee lokakuun varrella.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot