Lordi: "Deadache".

  • Julkaistu 27.08.2008
  • Tagit:
  • Luettu 1807 kertaa

Kotimainen monsterirokkia tarjoava Lordi (www.lordi.fi) tulee julkaisemaan “Deadache”-nimisen studioalbuminsa kansainvälisestä lokakuun lopussa. Levy julkaistaan Yhdysvalloissa 28.10. Kiekon tuottajana toimi Nino Laurenne, joka tuotti myös Lordin edellisen pitkäsoiton. Yhtye on luonnehtinut uusinta luomustaan tarttivaksi, melodiseksi hard rockiksi, mutta tällä kertaa kuuntelijoille tullaan tarjoamaan jonkin verran karkeammin höylättyä räimettä kuin edellisellä pitkäsoitolla. Bändin tuorein albumi on “The Arockalypse”. Se on myynyt maailmanlaajuisesti peräti 350 000 kopiota. Kiekko on julkaistu ympäri Tellusta — kiekko on julkaistu tähän mennessä ainakin yli 30 eri maassa. Täällä Suomessa lätty myi triplaplatinaa ja Saksassa kultaa. Saksan kultalevyraja on 100 000 kappaletta. Ruotsissa “The Arockalypse” on myynt kultaa, eli noin 40 000 kappaletta. Albumilta julkaistu singlevärssy “Hard Rock Hallelujah” on saavuttanut Saksanmaalla kultalevyrajan, eli 150 000 myydyn kappaleen rajapyykin. Lordin lokakuinenkin albumi tullaan julkaisemaan tämänhetkisten tietojen mukaan noin 30 maassa.

Lordin “Deadache”-albumin esikoissingle tunnetaan nimellä “Bite It Like A Bulldog”. Se julkaistiin täällä Suomessa jo viime viikolla, jolloin biisiä tuputettiin maamme radioasemien soittolistoille. Kappaleen kirjoitti Lordin keulahahmo Mr. Lordi yhdessä bassotaituri Mr. Oxin kanssa. Lordin nokkamies, oikealta nimeltään Tomi Putaansuu, on tiedottanut “Deadache”-levyllä kuultavan nyt enemmän kuin koskaan sanoituksien osalta kauhuteemaa. Tarjolla tulee muusikon mukaan olemaan roimasti kauhutarinoita ja -kertomuksia. Myös kosketinsoittajamestari Ms. Awa on avannut sanaisen arkkunsa kertomalla kiekon musiikillisesta meiningistä. Raato kertoo uusimpien kappaleiden olevan kitaravetoisia rock-värssyjä. Albumin äänimaailma kuulostaa jossain määrin Rob Zombien tyypillisesti tarjoaman menon ja meiningin sekä 1980-luvun Hammondin viljelemien urkuosuuksien sekoitukselta. Kaikki Lordin edellisen maailmankiertueen aikana haalimat kokemukset ovat vaikuttaneet uuden albumin tyyliin. “Deadache”-albumin lopullista kappalelistaa ei ole vielä tiedossa, mutta kiekolla tullaan kuulemaan esikoissinglen “Bite It Like A Bulldog” lisäksi todennäköisesti kappaleet “Dead Bugs Bite” sekä “Girls Go Chopping”.

Yhtye tulee paljastamaan fanikunnan kauhisteltavaksi uudet naamarit. Lordin uusimmat kostyymit näytetään yleisölle ensimmäistä kertaa Saksan Berliinissä lokakuun aikana vietettävän Popkomm-tapahtuman yhteydessä. Popkomm on eräänlainen festivaali-seminaari, jossa musiikkimaailman kerma kerääntyy yhteen. Paikalle nilkuttaa vuosittain noin 10 000 fanaattista musiikkipiirien asiantuntijaa ympäri maailmaa.

Lordi on:

  • Mr. Lordi (laulu)
  • Amen (kitara)
  • Kita (rummut ja laulu)
  • OX (basso)
  • Awa (kosketinsoittimet ja laulu)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot