"Music From Torne Valley" -levylle lisäpotkua Mr. Lordilta ja hänen kantapaikaltaan Meerin Grilliltä.

  • Julkaistu 23.10.2009
  • Tagit:
  • Luettu 1562 kertaa

"Music From Torne Valley" -levyn etukannessa näkyy railakas punainen liekkimeri yläosassa ja sen alla jonkinlaisia fotoja kitarasta tai bassokitarasta. Kuvan tulimeriosuuden yllä lukee jonkinlaista tekstiä sinisellä värillä. Teksti on lukukelvotonta. Sisältää 15 kappaletta

Meerin Grilli sponsoroi “Music From Torne Valley” -kokoelmaa, ja mikä hienointa, Mr Lordi antoi nimensä Meerin Grillin mainossloganiin.

Kolmen retrohenkisen levyn jälkeen torniolainen Väylän Pyörre Records esittelee nyt “Music From Torne Valley” -kokoelmalla tämän päivän parasta torniolaaksolaista musiikkia, Tornion Kaakamosta Ruotsin Kiirunaan asti.

Jos levysarjan ykkösosa oli tehty Väylän parhaat –pohjalta sisältäen vanhojakin iskelmä- ja kansanmusiikki-äänityksiä (Schlagers & Folksongs), uudella levyllä on jopa tulokkaita, jotka eivät ole ennen levyllä esiintyneet.

Mr Lordin mukaantulo levylle yllätti positiivisesti. Euroviisuvoiton jälkeen hän on ollut tarkka, mihin nimensä panee. Vanhaa talkoohenkeä ja kannatusta ruohonjuuritason kulttuurityötä kohtaan monsteriltakin löytyi. Samaa voi sanoa Vittula-kirjailija Mikael Niemestä, joka antoi tekstejään bookletille.

Torniossa vietettyjen opiskeluvuosien jälkeen Lordi kuuluu yhä Meerin Grillin vakiasiakkaisiin. Hän piipahtaa siellä tuon tuosta Kemijokivarressa mökkeillessään.

Lordin myötä paikasta on tullut pyhiinvaelluskohde ja yksi turistivetonaula Torniossa. Se on jokaiselle rajakaupungissa käyvälle nuorekkaalle matkaajalle must. Kukapa ei haluaisi tietää, miltä maistuu Meeri Ponkalan kuulu tuplajättiamerikkalainen, jota Lordi kehuu muun muassa elämänkertakirjassaan. Tornion matkailumainoksissa Meerin Grilliä ei vielä valitettavasti näy, vaikka ajat, polvet ja kiinnostuksen kohteet muuttuvat.

Mr Lordi eli Tomi Putaansuu, opiskeli medianomiksi Torniossa 1990-luvulla. Hän asui Leinikinkatu 5:ssä, josta on vain kivenheitto Meerin Grillille. Kaupungissa hän sai myös lempinimensä ja viimeisteli monsterihahmonsa. Lisäksi Lordilla on sukua molemmin puolin rajaa, sillä hänen äitinsä on Tornion Arpelasta.

Meerin Grilli (ex-_Ponkalan grillikioski_) sijaitsee Tornion Juhannussaaren Länsirannalla. Vanhan mainoksen mukaan se on “Avoinna melkein aina!”

Lisätietoa levystä ja yhteydenotot sekä tilausohjeet sijaitsevat osoitteessa www.vaylanpyorre.com.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot