Tieteisseikkailu Oblivion saapuu valkokankaille 12. huhtikuuta

Tom Cruisen ja Morgan Freemanin tähdittämä toimintaseikkailuelokuva Oblivion rantautuu Suomen valkokankaille perjantaina 12. huhtikuuta. Ainakin Finnkinon teattereihin levitettävä kahden tunnin leffa on Joseph Kosinskin ohjaama. Kosinskin aikaisempiin meriitteihin kuuluu Tron: Perintö -elokuvan ohjaaminen. Hän on myös tuottanut viimeisimmän Apinoiden planeetan.

Oblivionin tarinaa alustetaan kertomalla Tom Cruisen näyttelevän Jack Harperin olevan yksi niistä harvoista maapallon asukkaista. Hän on selviytynyt totaalituhon, joka koettiin vierasta elämänmuotoa vastaan. Sota koitui ihmislajin häviöksi. Tieteisleffojen rintamalta on näiden raamien lisäksi otettu kehittyneen robotiikan hyödyntäminen — robotit keräävät planeetan viimeisiä resursseja. Jack Harper on yksi mekaanikoista. Komennusmiehen työt alkavat olla loppusuoralla.

Hän erehtyy pelastamaan pudonneesta avaruusaluksesta muukalaisen. Se käynnistää tapahtumaketjun, jossa Jackin harteille putoaa koko ihmislajin tulevaisuus. Netissä tämäkin asia on vedonlyönnin arvoinen. Esimerkiksi Unibet tarjoaa mahdollisuuden tahkota mammonaa mitä viihdyttävimmillä tavoilla. Elokuva on kuvattu Islannissa ja Yhdysvalloissa. Cruisen ja Freemanin lisäksi elokuvaa tähdittävät Olga Kurylenko, Nikolaj Coster-Waldau ja Andrea Riseborough, Mellissa Leo sekä Zeo Bell.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot