Pete Parkkonen: "First Album".

Pete Parkkosen debyyttialbumin "First Album" etukannessa harmaasävyinen valokuva Parkkosesta, joka ojentaa kättään sivulleen. Kuvan tausta verenpunainen ja siinä taustalla suuri tähti, sekä kuvan yläosassa mustalla raidoilla albumin nimi kuin varoitusteip Julkaistaan 11.3.2009

Idols-laulukilpailusta suuruuteen noussut Pete Parkkonen (www.peteparkkonen.fi) tulee julkaisemaan levytysuransa ensimmäisen albumin 11. maaliskuuta. Albumin nimeksi Parkkonen antoi niinkin yksiselitteisen nimen kuin “First Album”. Sen tuottajana käytettiin Rauli “Rake” Eskolinia, joka on aikaisemmin työstänyt musiikkimateriaalia mm. sellaisille rytmiryhmille kuin CMX, Herra Ylppö & Ihmiset, sekä Maj Karma ja Anna Abreu. Pete Parkkonen aikoo julkaista esikoisalbumiltaan ensimmäisen musiikillisen maistiaisen “Girl In a Uniform” -nimisen singlen muodossa. Singlekappale päätyy radioaalloille ensi viikon keskiviikkona, eli 11.2., jolloin sitä soitetaan ensimmäistä kertaa Radio Rockin lähetyksessä kello 08:45 tienoilla. Kansallisella tasolla single päätyy radioasemien korville maanantaina 16. päivä kuluvaa kuukautta.

Idols-formaatista tutuksi tullut pihtiputaalainen Pete Parkkonen on aikeissa jakaa nimikirjoituksiaan Helsingin Forumissa sijaitsevassa Seppälän liiketilassa torstaina 12. helmikuuta. Nimikirjoituksia hän jakaa tunnin ajan ajalla 17–18. Aloitteleva muusikko on myöhemmin kuluvan kuukauden puolella, nimittäin 19. päivä, haastateltavana Maria!-nimisessä puheohjelmassa. Parkkonen kehottaa fanejaan saapumaan yleisöksi. Ohjelma kuvataan ja lähetetään Helsingin Pasilassa sijaitsevassa YLEn studiotalossa torstaina 19.2.2009 kello 21:20–23:00. Yleisöksi voi ilmoittautua Nelosen nettisivuilta käsin.

Idolsista pronssisijan saavuttanut Pete Parkkonen sai debyyttialbumilleen ainakin yhden oman kappaleen, mutta valtaosa kiekolle päätyvistä biiseistä ovat ammattitasoisten biisinikkarien ja levy-yhtiön edustajien tekemää tuttua & turvallista meininkiä. “First Album” -albumilta lohkaistava esikoissingle “Girl In a Uniform” lähetetään Radio Rockin taajuudella keskiviikkona 11. helmikuuta. Lähetyksen aikana Pete on myös paikalla puhumassa uuden albuminsa kappaleista suorassa lähetyksessä. Itse singleviisu on ostettavissa ensi viikon lopusta alkaen MTV Storesta. Albumin muita kappaleita ei ole vielä varmistettu singlen lisäksi, mutta kiekolla saatetaan kuulla akustinen balladimainen kappale, jonka nimi on “Fall of December”.

Taustatietoja Pete Parkkosesta

Helmikuussa 1990 syntynyt laulaja solmi Idolsista saamansa suosion johdosta levytyssopimuksen levy-yhtiö Sony BMG:n kanssa viime vuoden joulukuussa. Parkkonen sijoittui Idolsin finaalivaiheessa kolmannelle sijalle. 18-vuotias Pete Parkkosen isoveli Ville laulaa Substancen riveissä. Peten isosisko Virve voitti vuoden 1999 Lavatähti-kilpailun ja sittemmin hän on mennyt naimisiin tangokuningas Tomi Markkolan kanssa, joka voitti kuninkuuden vuonna 1996. Pete Parkkosella itsellään on omia musiikkiprojektejaan soolouransa lisäksi. Hän soittaa nimittäin The Woosen ja Planet Terrorin riveissä. Muusikon hommien lisäksi hän opiskelee Pihtiputaan bändilukiossa viimeistä vuottaan. Hän on seurustellut kolmisen vuotta 19-vuotiaan Ilonan kanssa, jonka mies tapasi ensimmäistä kertaa Kanarian reissun aikana, sekä myöhemmin Internetin välityksellä. Parkkonen elää kaukosuhteessa rakkaansa kanssa, sillä Ilona asuu ainakin toistaiseksi vielä Raision seudulla. Parkkonen kaavailee muuttavansa jossain välissä Helsinkiin. Ilona, jonka Parkkonen löysi myöhemmin IRC-Galleriasta, on muusikon omien puheiden mukaan hänen ensimmäinen todellinen rakkautensa, ja toivottavasti myös viimeinen.

Jaa Facebookissa

vakuuttaja kirjoitti 5637 päivää sitten, että:

parronenko tämä kaiffari nyt sitten on? aika turha julkkis, mutta niinhän ne nykyajan julkimot ovat. julkkua julkun perään. toista se oli vuonna yhdeksänsataakahdeksankymmentä, kun dingon poijjaat olivat niin sanotusti kuuminta hottia. tai gun’n‘roses tai michael monroen pändiviritelmät. :)

n:o

Petri kirjoitti 5636 päivää sitten, että:

Parkkonen on nimi, kuten näet ihan hyvin jos vain viitsit selata tästä kirjoituksesta pari riviä ylöspäin ja kohdistaa näköelimesi vaikka jutun otsikkoon. Turhia julkkiksia on monenlaisia. Uskon, että tästä Parkkosesta voi syntyä “kiintotähti” jos hän vain pystyy jotenkin tekemään laadukasta musiikkia ja pitämään fanikuntansa kasassa.

n:o

Käyttöehdot