Sauna-kauhuelokuva.

Kotimaista tuotantoa ja toteutusta oleva Sauna-elokuva on genreltään kauhuelokuva, joka sijoittuu vuoteen 1595. Elokuva kokee Suomessa ensi-iltansa valkokankaalla tämän vuoden lokakuussa — alustava julkaisuhetki on 17. lokakuuta. Elokuvan ohjauksesta vastaa AJ Annila, käsikirjoituksesta taas Iiro Küttner. Bronson Clubin elokuvasta julkaisemassa esittelyssä kerrotaan Sauna-kauhutekeleen olevan julma kauhuelokuva, joka pureutuu suomalaiseen saunakulttuuriin, joka on eräänlaista ei-kenenkään maata kun puhutaan kristinuskosta ja maamme muinaisista pakanallisista uskonnoista.

Elokuvassa eletään vuotta 1595. Tuolloin kauan kestänyt sota on päättynyt. Suomen-Venäjän välistä rajaa on lähetetty merkitsemään velipojat Knut ja erik. He syyllistyvät jumalattomaan syntiin tavatessaan nuoren tytön, joka kuolee mitä kauheimmalla tavalla. Sen jälkeen kun veljekset saapastelevat kartoitetun alueen ulkopuolelle, alkaa tapahtua kummia ja kauheita kun manan maille mennyt tyttö alkaa vainota heitä. Suon ylitettyään veljekset ovat lirissä.

Menehtyneen nuoren tytön kasvot mätivät loputonta saastaa ja hän pyrkii kostamaan heille, jotka hänet jättivät heitteille. Veljekset Knut ja Erik pakenevat nimettömään pikkupitäjään, josta he löytävät leposijan saunasta. Saunassa synnit pestään, mutta saunan teho todetaan vasta sitten kun velipojat harppovat saunasta ulos…

Sauna on Bronson Clubin mukaan kauhuelokuva nimenomaan synneistä ja katuvuudesta. Sen tarina vie katsojan pimeyden ytimeen, sinne missä ei ole toivoa tai pelastusta. Sauna-elokuva on ensimmäinen filmijulkaisu Bronson Clubilta. Saunan ohjaaja AJ Annilan edellinen elokuvaprojekti oli Jadesoturi, mikä oli itse asiassa ensimmäinen suomalais-kiinalainen kung fu -elokuva. Jadesoturin esitysoikeudet on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 50 eri maahan.

Elokuva on noteerattu jo nyt Suomessa helmikuun puolella, jolloin siitä kerrottiin torstaina 7. päivä YLE:n kanavalla 1 lähetetyssä Ykkösen aamu-tv:ssä. Myös MTV3 kertoi Saunasta 45 minuuttia -lähetyksessään keskiviikkona 20. helmikuuta.

Tätä kauhuelokuvaa on kuvattu mm. maaliskuun aikana Prahassa, jossa 12. päivä oli seitsemäs Sauna-elokuvan kuvauspäivä samalla paikkakunnalla. Pääkohtaus reissun aikana oli vanhan rönsistyneen ladon polttaminen, jota varten paikalle oli värvätty myös palokunnan edustajia valvomaan tulen kehittymistä. Elokuvan ohjaaja AJ ei ollut aluksi kovin tyytyväinen ladon palamisesta syntyneisiin liekkeihin ja tuleen, koska kostea puu paloi huonosti. Kuvaustiimi päätyikin käyttämään rakennuksen polttamisessa myös tehokeinoja; palavia soihtuja ja bensiiniä.

Saunan viralliset englanninkieliset nettisivut sijaitsevat osoitteessa www.washyoursins.com.

Mikä Bronson Club?

Bronson Club on perustettu silmälläpitäen uuden sukupolven elokuvantekijöiden tuotoksia suurelle. Klubi julkaisee myös persoonallisia pienen budjetin elokuvia kansainvälisille markkinoille. Klubin perustivat Jesse Fryckman ja Tero Kaukomaa.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot